Labdarúgás

2023.03.16. 13:29

A bajnoki címvédő FTC a vendég - A Haladás Viktória pénteken 14 órakor a fővárosi zöld-fehéreket látják vendégül

A női labdarúgó NB I. 14. fordulójában pénteken 14 órai kezdettel a Haladás Viktória a bajnoki címvédő, listavezető FTC-t fogadja.

Pum András

Németh Adél, a vasik saját nevelésű védője

Forrás: Unger Tamás

A Haladás Viktória és az FTC is Magyar Kupa-elődöntőt játszott, ám egyik csapat sem jutott a fináléba. Nagy különbség, hogy míg a vasiak fiatalokkal teletűzdelt csapatukkal remekül helytálltak Győrött és a 83. percig vezettek, addig a Fradi hazai pályán esélyesebbnek számított a felcsútiak ellen – ám büntetőkkel kikapott. Ezzel együtt a vendégek a bajnokságban remekül szerepelnek, egy hete 6-1-re győztek Újpesten és eddig mind a 13 mérkőzésüket megnyerték, pontveszteség nélkül vezetik a tabellát. A fővárosiak keretében olyan válogatott játékosok találhatóak, mint a játékos-edző, az NB I. góllövőlistáját 21 góllal vezető Vágó Fanny, aztán Németh Diána, Fenyvesi Evelin, Csányi Diána, Papp Luca. A Haladás Viktória korábbi, nyáron a fővárosba szerződött kapusa, Bíró Barbara viszont sérült. A 6. helyen álló Haladás Viktória a rajton 5-0-ra kikapott a második helyen álló ETO vendégeként, ezúttal sem lesz könnyű dolga.

– Ugyanolyan szellemben készülünk, mint a győri kupamérkőzésre, ezúttal sincs veszítenivalónk – mondta Markó Edina, a Haladás Viktória vezetőedzője. – Nagyon jó csapat az FTC, amely számára a kupakiesés amolyan ébresztővel ért fel. A fővárosiak mindig jó mentalitással lépnek pályára, biztos vagyok benne, hogy feledtetni akarják a Puskás Akadémia elleni vereségüket. A mi fiataljaink számára jó lehetőség lesz, hogy egy jó nagyon csapat ellen megmutassák, mit tudnak. Azt várom, hogy olyan elszántan küzdjenek, mint tették azt legutóbb Győrött. Sajnos a sérülteken kívül Nagypál Fatimára sem számíthatok. középpályásunk beteg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában