Labdarúgás

2023.03.09. 17:50

A dobogó a cél! - Jól teljesít a HVSE II. NB II.-es futsalcsapata

Az előkelő harmadik helyen zárta az NB II.-es futsalbajnokság alapszakaszát a Haladás VSE II. – így a hat legjobb csapatot felvonultató felsőházi rájátszásban folytatja a küzdelmet.

Tóth Gábor

Forrás: Unger Tamás

A HVSE II. (14 győzelem/3 döntetlen/5 vereség) a TFSE és az UTE mögött harmadikként zárt az NB II.-es nyugati csoport 12 csapatot felvonultató tabelláján. Egyébként az első hat csapat jutott a felsőházi rájátszásba. Az alapszakaszban elért helyezésének megfelelően mindenki pontot visz magával a felsőházba, ahol mindenki játszik mindenkivel oda-vissza.

A felsőház állása: 1. TFSE 7 pont, 2. UTE 5, 3. Haladás VSE II. 4, 4. PTE PEAC 3, 5. Mad Dogs Futsal 2, 6. Nagykanizsa 1.

– Évek óta sikeresen működik, betölti a célját az NB II.-es gárdánk – mondta Sziffer András, a HVSE II. NB II-es futsalcsapatának edzője. – A második számú csapatunkban elsősorban a fiatal, saját nevelésű játékosaink edződhetnek a felnőtt mezőnyben – így fejlődnek, gyorsulnak, erősödnek. Továbbá az első csapatból kimaradók, a sérülésből lábadozók is megfelelő meccsterhelést kapnak. Ugyanazzal a taktikával játszunk, ugyanazt a típusú edzésmunkát végezzük el, mint az NB I.-es gárda, így a két csapat között gördülékeny az átjárás. Elégedett vagyok a srácok teljesítményével, szép eredmény az alapszakaszban elért harmadik hely, ráadásul a futballunk is rendben volt. Az első csapatból visszajátszók sokat segítettek, húzták magukkal előre a fiatalokat – egységben dolgoztunk. A fiatalok között több jó teljesítmény akadt, ha egy-két nevet ki kellene emelnem, akkor Körmendi Gábort említeném, aki sokat fejlődött az utóbbi időszakban, illetve Dobos Dávidot, akinek a küzdeni tudása, hozzáállása mindenki elé példaként állítható.

– Tavaly negyedik helyen zártuk a rájátszást, most szeretnénk előrébb lépni, odaférni a dobogóra – folytatta Sziffer András. – Ami nem lesz könnyű – sőt egyenesen bravúros eredmény lenne. Rohamosan fejlődik az NB II., egyre több a mezőnyben a komoly célokért küzdő csapat, mint például a TFSE, az UTE, vagy a PEAC.  De a lényeg az, hogy a srácok élvezzék a futsalt, tanuljanak, edződjenek, és előbb, vagy utóbb mutatkozzanak be az NB I.-es csapatban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában