Labdarúgás

2023.03.20. 19:57

A Haladás védője, Lucas Simut a második félidei játékkal volt elégedett

Hiába szerzett bombagólt a Szombathelyi Haladás korosztályos válogatott védője, Lucas Mario Simut, találata csak egy pontot ért a Pécsi MFC (1-1) elleni NB II.-es labdarúgó-mérkőzésen.

Pum András

Fotó: © Cseh Gábor

A vasiak védője, Mario Lucas Simut a Pécs ellen második gólját szerezte a 2022/23-as bajnokságban. A 19 éves futballista a 60. percben remek lövéssel szerzett vezetést a vasiaknak, ám öt perccel később Svedyuk – hasonlóan nagy góllal – kiegyenlített. – Nehéz mérkőzést játszottunk a pécsiekkel – mondta Simut. – Az első félidőben is volt ugyan egy nagy helyzetünk, de igazán a második játékrészre javult fel a játékunk. Jól kezdtük a második félidőt, több támadást is vezettünk. Ekkor már jóval magasabban védekeztünk, ami megzavarta a pécsieket. A gólom? Jól jött elém a labda, én pedig megcéloztam a hosszú sarkot – nagyon jó érzés volt, amikor láttam, hogy a hálóban köt ki a lövésem. Az ajkai mérkőzéshez képest javult a játékunk, sokkal többet vállalkoztunk, több támadást vezettünk, de összességében – a játék képe alapján – nem lehetünk elégedetlenek az egy ponttal. 

Az igazi persze a győzelem lett volna. A válogatott meccsek miatti kéthetes szünetet megpróbáljuk maximálisan kihasználni, hiszen nehéz sorozat előtt állunk. Megyünk Kazincbarcikára, jön a Gyirmót, utazunk az MTK-hoz – mindhárom kemény találkozó. A meccs utó-, vagy inkább előzöngéje, hogy a két csapat szurkolótábora a kezdés előtt összecsapott. A két brigád nincs jó viszonyban, így a rendőrség készült a mérkőzésre. A kezdő sípszó előtt a Horváth Boldizsár–Rohonci út kereszteződésében a vendégek a hazaiakra támadtak. 

A pécsiekhez négy szolnoki kosárdrukker csatlakozott, az alföldi csapat előző este Körmenden játszott kosármeccset. A szombathelyiek pedig kispesti és körmendi szurkolókkal egészültek ki. A pécsi drukkerek egy rendőrt is ellöktek, de a rendőrség – könnygázt is bevetve – gyorsan rendet rakott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában