Kézilabda

2023.03.25. 14:00

A kötelező győzelem reményében fogadja az SZKKA a Gárdonyt - Balogh hosszabbított

A női NB I/B.-s kézilabda-bajnokság 22. fordulójában ismét hazai pályán lép pályára az SZKKA vasárnap 15 órától a Gárdony-Pázmánd NKK ellen.

Sütő Dániel

Balogh Petra jövőre is az SZKKA-t erősíti

Fotó: Unger Tamás

Magabiztos, fölényes győzelmet aratott legutóbb a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia felnőtt alakulata a Szent István SE ellen (31-23). A tabella alsó felében szerénykedő Gárdony ellen sem lehet más célja Pődör Zoltán csapatának, mint a két bajnoki pont bezsebelése, hiszen továbbra is harcban állnak a vasiak az NB I-be való feljutásért. Az SZKKA eddigi 20 lejátszott mérkőzését követően 29 ponttal a tabella negyedik, míg 21 meccsel a háta mögött az időközben második helyre visszacsúszó Vasas 32, a listavezetővé előrelépő Kozármisleny pedig 34 ponttal rendelkezik. Egy esetleges újabb vasárnapi győzelemmel az SZKKA továbbra is ott loholhat a feljutó helyen álló riválisai nyakán.

A Gárdony-Pázmánd NKK négy győzelemmel és 16 vereséggel a tabella 14., utolsó előtti helyéről várja a soron következő bajnokit. A vasiak vendége legutóbb január közepén a SZISE otthonában tudott nyerni, azóta zsinórban hét vereséget könyvelhetett el. Érdekesség, hogy az előző fordulóban csak öt góllal, 28-23-ra kapott ki Kozármislenyben.

Ősszel hat góllal, 34-28-ra verte a Pődör-csapat idegenben a Gárdonyt, a szombathelyiek legeredményesebb játékosa a 11 gólos Pődör Rebeka volt.

További hír az SZKKA-val kapcsolatban, hogy Szmolek Apollónia és Kulcsár Dorka után újabb tehetséges fiatal játékosa, Balogh Petra is meghosszabbította szerződését a klubbal, így a következő szezonban is biztosan a vasiakat erősíti. A 2002-es születésű balszélső tavaly nyáron az NB I-es Vác együttesétől igazolt Szombathelyre, a mostani idényben eddig 23 tétmérkőzésen 49 gólnál jár.

– Nagy öröm számomra, hogy a következő szezonban is itt játszhatok - nyilatkozta a klub honlapjának Balogh Petra. – Nagyon megszerettem a várost, valamint úgy érzem, hogy meccsről meccsre fejlődök. A szerződéshosszabbítás az alapja annak, hogy ezt még tovább vigyem. Szeretnék még többet fejlődni és előrébb vinni a csapatot a sikereink eléréséhez – zárt szavait a kézilabdázó az aláírás után.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában