Kosárlabda

2023.03.18. 20:48

A Szolnok nyerte a körmendi kaotikus rangadót - Egy harmadik negyedbeli rövid kihagyás okozta a Körmend vesztét- fotók

A férfi NB I.-es kosárlabda-bajnokság 24. fordulójában egy harmadik negyedbeli rövid kihagyás okozta a Körmend vesztét a Szolnok ellen.

Sütő Dániel

Forrás: Szendi Péter

Egis Körmend–Szolnoki Olajbányász 79-93 (24-23, 11-15, 20-27, 24-28) Körmend, 1950 néző, NB I.-es kosárlabda-mérkőzés, vezette: Praksch P. Á., Goda L., Söjtöry T. F.

Körmend: Chambers 21, Mitchell 11/3, Edwards 14/3, Durázi 10/3, Omenaka 4. Csere: Cakarun 15, Takács K. 4/3, Ferencz 2, Adams –, Doktor –. Edző: Kocsis Tamás.

Szolnok: Durham 7/3, Barnes 8/3, Lukács N. 12/9, Subotic 19/6, Williamson 11/3. Csere: Gavin 13/3, Révész 10, Gilszki –, Pongó Má. 4/3, Sebők –, Rudner 9/9. Edző: Gasper Potocnik.

Az eredmény alakulása. 2. perc: 2-6. 7. perc: 18-18. 10. perc: 24-23. 13. perc: 28-28. 16. perc: 29-33. 20. perc: 35-38. 22. perc: 42-41. 26. perc: 46-59. 30. perc: 55-65. 33. perc: 58-69. 36. perc: 68-79. 39. perc: 79-90.

Kipontozódott: Pongó (39. p.).

A Körmend helyzete mit sem változott a múlt hétvégi DEAC elleni siker óta (89-79), azaz Kocsis Tamásék továbbra is harcban állnak a legjobb nyolcba kerülésért. A Szolnok kényelmes pozícióból, a második helyről várhatta a Rába-parti piros-fekete rangadót, amelyen át kellett lépniük árnyékukat a vasiaknak a playoffhoz. Nem mellesleg bőven volt miért törleszteniük Ferenczéknek, hiszen decemberben nagyon komoly pofonba szaladtak bele az Olaj vendégeként (106-55). Hazai oldalon Kiss Mátyás és Balogh Máté, míg a túloldalon Abraham Arabo melegítőben szemlélte az oldalvonal mellől társait - az emílett játékosokra nem számíthattak vezetőedzőik.

Michell triplája még lejött, a begyűjtött labdát azonban Omenakának sikerült a gyűrűbe kormányoznia. Egy bedobást követően kapitális védelmmi hibából egyenlített az Olaj, majd egy szépségdíjas támadás végén már a vendégeknél volt az előny (2-4). Nagyon akart a Körmend, de éppen ez volt az, ami talán kissé görcsössé tette játékát. Hiába próbálkoztak többen is távolról, nehezen akart megszületni az első hazai tripla. Közben a szolnokiak - a Rába-partiak hibáiból táplálkozva - Lukács hármasával hat ponttal léptek el (6-12). Barnes keze is elsült távolról, így Kocsis Tamásnak időt kellett kérnie. Cakarun és Durázi harciasságának köszönhetően elkezdett fogyni a Szolnok előnye, majd a 7. percben Cakarun sikeres büntetőivel ismét egál volt a meccs (18-18). A negyed utolsó két perce igazán mozgalmas játékot hozott. Az ezer fokon égő hazai publikám által tüzelt körmendi gárda 18-23-ról Takács triplájával és Chambers duplájával megfordítva az állást 24-23-ra hozta az első 10 percet. A folytatásban hol a Körmend hol pedig a Szolnok vezetett egy ponttal, mígnem a 16. percben Barnes kettese és Rudner távolija után (29-33) Kocsis Tamás újabb időkérésre szánta el magát. Rudner egyébként ezzel megdobta csapata hatodik tripláját, míg a házigazda 13 kísérletéből csak egyszer talált be. Edwards pontjaival ismét egyenlő volt az állás és talán már mindenki azt hitte döntetlennel zárul az első félidő, Durham azonban az utolsó másodpercekben elsüllyesztette az Olaj hetedik hármasát is, így 35-38-nál vonultak öltözőbe a csapatok.    

Visszatérve a pályára a 22. percben Mitchell megszerezte első pontjait, ráadásul egy távolival, ezzel 40-41-re zárkóztak a vasi piros-feketék, Durázi közelijével pedig ismét már a Körmend volt előnyben. Sokáig nem örülhetett Kocsis Tamás együttese, Révész közelijével hamar visszavette a stafétát az Olaj, és őrült rohanásba kezdett - a 26. percben Gavin triplájával 13 pontos előnyre tett szert a Szolnok (46-59). Subotic büntetőből volt eredményes, Williamson pedig újabb duplát hintett (46-63), ismét időt kért a hazaiak trénere. 2-3 percnyi kihagyás elég volt ahhoz, hogy tetemes hátrányba kerüljön a Körmend. A negyed végére fogcsikorgatva 10 pontra csökkentette lemaradását a házigazda (55-65). Ez már egyáltalán nem tűnt ledolgozhatatlannak, pláne úgy, hogy kezdte ismét elkapni a ritmust a Kömend. 

Épphogy kezdetét vette az utolsó negyed, a felfokozott hangulatban félbeszakadt a mérkőzés.Információink szerint a hazai szektorban helyet foglaló szurkolók részéről történt rendbontás, mire a játékvezetők a szövetségi ellenőrrel karöltve elrendelték a palánk mögötti alsó szektorok első három sorának kiürítését. Ez érthető módon nem ment zökkenőmentesen, ezért félbeszakadt a mérkőzés, amely az érintett sorok megüresedését követően folytatódhatott. Subotic trojkája törte meg a hosszúra nyúlt kosárcsendet, majd Cakarun közelijével próbált lépést tartani a Körmend (58-69). Egészen a 38. percig tartotta 10 pontos előnyét a Szolnok, Durázi távolijával azonban ismét felcsillant a remény a vasiak számára (75-83). Válaszul Rudner triplája a lehető legrosszabbkor jött körmendi szempontból. Ezen a ponton már nem volt kérdés, hogy a hazaiak számára elúszott ez a hajó. Az utolsó pillanatban Chambers kosarát követően még egy nagy csetepaté azért maradt a végére: Durázi és Rudner kakaskodásába mindenki beszállt, aki arra járt, de hamar lehiggadtak a felek. A Szolnok végül 79-93-ra tudott győzni Körmenden.

MESTERMÉRLEG

Kocsis Tamás: - Nagy harc folyt a pályán, ellenfelünk a találkozó jelentős részében pontosabban és fegyelmezettebben játszott. Több alkalommal is átvettük a vezetést, de főleg a végjátékban nem koncentráltunk eléggé, ezért nem tudtuk megvalósítani a célkitűzésünket. Dolgozunk tovább, küzdünk a nyolcba kerülésért.

Gasper Potocnik: - Elégedett voltam a csapatom mai teljesítményével. Egy nagyon küzdelmes mérkőzést sikerült megnyernünk, és a második helyről kezdhetjük el majd a rájátszást. A Körmend nagyon nehéz ellenfél volt, erre számítottunk, a fontos pillanatokban is higgadtak maradtunk, ez kellett a győzelemhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában