Beharangozó

2023.03.11. 13:00

Az Ajka otthonában vendégszerepel a Szombathelyi Haladás

A labdarúgó NB II. 27. fordulójában vasárnap 15 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás az FC Ajka otthonában lép pályára.

Pum András

Forrás: VN/archív

Fotó: Cseh Gábor

A Haladáshoz hasonlóan zöld-fehér ajkai együttes 42 ponttal (12 győzelem, 6 döntetlen, 5 vereség) az 5. helyen áll a bajnokságban. A tavaly október 31. óta Jeney Gyula vezette Veszprém megyei gárda – a tréner Kis Károlyt váltotta a kispadon – jól szerepel tavasszal, három győzelem, két döntetlen és egy vereség a mérlege. Három forduló óta veretlen úgy, hogy utóbbi két meccsét megnyerte – a Nyíregyházát Ajkán 4-1-re legyőzte, míg Győrött 1-0-ra nyert. 

Az ajkaiak házi gólkirálya a Haladás korábbi támadója, a hétgólos Gaál Bálint. Több ismert játékos is található az ajkaiak keretében, így a volt szombathelyi Jagodics Bence, Doncsecz Levente, aztán a szintén a vasi megyeszékhelyen futballozó Dragóner Filip. De Szarka Ákos, Tajthy Tamás vagy Présinger Ádám neve is ismerősen csenghet. 

Ami a 7. helyen álló Haladást illeti, a vasiak egy döntetlen és két vereség után egy hete 3-1-re verték a Tiszakécskét. Michal Hipp vezetőedző dolgát nehezíti, hogy a jó formában lévő Derekas Zoltán az alföldiek ellen  a jobb térdében elülső keresztszalag-szakadást szenvedett, körülbelül kilenc hónapot vesz igénybe a felépülése.  A két csapat őszi mérkőzésén nem esett gól, ez volt az a mérkőzés, ahol Németh Szabolcs után ideiglenesen Mészöly Géza ült a kispadon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában