Ökölvívás

2023.03.07. 11:47

Dracula Open két kőszegi ökölvívóval - Szépen szerepeltek a vasiak Romániában - fotók

Szépen szerepeltek a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület sportolói a Romániában, Aradon rendezett Dracula Open elnevezésű hagyományos nemzetközi ökölvívó tornán.

Tóth Gábor

Forrás: VN

A rangos erőpróbán 26 ország több mint 300 bokszolója lépett ringbe. A korosztályos magyar válogatott keretében helyet kapott a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület két junior versenyzője, Rába Noémi (52 kg) és Gombai Dominik (50 kg).

A verseny első napján Rába Noémi szép bunyóval győzte le a szerb Dzida Nikolinát. Majd az elődöntőben olyan nagy elánnal kezdett a román Chriches Maria Florentine ellen, hogy a vezetőbíró már az első menetben beszüntette a küzdelmet. A döntőben a lengyel Hader Antonina következett. Noémi elszántan, keményen bokszolt, mindhárom menetben egyértelmű volt a fölénye, egyhangú pontozással győzött – begyűjtve így a bajnoki címet.

Forrás: VN

Gombai Dominik kezdésként bravúros boksszal verte a román Mititelu Danit Liviut. Majd a görög Tsepidis Achillgas felett is győzelmet aratott. Az elődöntőben a román Jgheban Anderi Iulian várt rá – ellenfele jóval érettebb és rutinosabb volt. Ennek ellenére voltak szép megoldásai, de nem tudta legyőzni ellenfelét, végül értékes bronzéremmel zárta a tornát – ami első éves juniorként szép teljesítmény!

– Büszkék vagyunk versenyzőinkre! – értékelt a Fitt-Box ÖE vezetője, vezetőedzője, Varsányi Áron. – Noémi az idei évben már a második nemzetközi megmérettetését zárta aranyéremmel! De mindkét ökölvívónk rendkívül szépen, technikásan bokszolt. Egy arany- és egy bronzéremet szereztünk Romániában, ami roppant bíztató az év elején.  Fiatal kora ellenére Dominik és Noémi is nagyon komolyam veszi az ökölvívást, ez meg is látszik az eredményeiken!

Forrás: VN
Forrás: VN

 

Forrás: VN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában