Labdarúgás

2023.03.19. 16:20

Ebben több volt: csak döntetlenre futotta a Hali erejéből - fotók

A labdarúgó NB II. 28. fordulójában a Haladás hazai pályán döntetlent játszott a Pécs gárdájával.

Sütő Dániel

Forrás: Cseh Gábor

Szombathelyi Haladás–Pécsi MFC 1-1 (0-0). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 928 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Móri T.

Haladás: Verpecz – Nyíri (Horváth R., 81.), Zvekanov, Devecseri, Németh Milán – Simut, Csilus, Rácz, Doktorics (Csernik, 66.) – Borvető, Molnár R. (Tóth M., 75.). Edző: Michal Hipp.

Pécs: Helesfay – Svedjuk, Rácz L, Pejovic, Katona L. – Kesztyűs, Krausz – Gera Z., Harsányi (Major, 68.), Kocsis – Tóth-Gábor (Szabó M., 68.). Edző: Weitner Ádám.

Gólszerzők: Simut (60.), Svedjuk (65.).

11. perc: Gera 20 méterről, középről lőtt kapura, Verpecz fölé tolta a labdát.

13. perc: Doktorics futott el a bal oldalon, 14 méteres lövését védte Helesfay.

44. perc: Molnár Rajmund 21 méterről fölé tüzelt fölé.

54. perc: Tóth-Gábor Kristóf veszített labdát a pécsi térfélen, Rácz egyből Borvetőnek passzolt, ám a Hali csatárának 12 méterről leadott lövését bravúrral védte Helesfay.

60. perc: Doktorics, Molnár Rajmund, Borvető volt a labda útja, utóbbi hatalmas ziccerben 12 méterről lőtt ismét, de pont középre – a kipattanót Rácz egyből Simuthoz passzolt, aki éles szögből kíméletlenül bombázott a hosszú felsőbe – 1-0.

65. perc: Egy bal oldali beadást Verpecz öklözött ki, a középen érkező Svedjuk 22 méterről, egyből, ballal a bal felső sarokba lőtt – 1-1.

72. perc: Jobb oldali hazai akció végén Simut verte át védőjét, majd Borvető került megint nagy helyzetbe, lövése ezúttal a kapufán csattant.

88. perc: Gera lépett ki a jobb oldalon lesgyanús szituációban, de 10 méteres lövését Verpecz bravúrral védte. Miként fél perccel később Kocsis 17 méteres lövését is.

Majdnem azonos mérleggel várta a két csapat a szombathelyi találkozót. Múlt hétvégén egyik együttesnek sem termett babér, a Haladás idegenben, az Ajka vendégeként 1-0-ás vezetésről kapott ki a hosszabbításban 1-2-re, míg a Pécs hazai pályáján szenvedett váratlan vereséget a Győri ETO-tól. A vendégtábor kissé megkésve ugyan, de annál nagyobb hanggal érkezett meg a lelátóra, majd rögtön ”üdvözölte” a házigazdát. Az első 45 perc alatt egyik kapu előtt sem alakult ki nagy ziccer, mindössze helyzetecskékig jutottak a felek. A Haladás több támadása is komoly veszélyt hordozott magában, ám az utolsó passzokat, kiugratásokat rendre lefülelte a pécsi védelem.

A második félidő elején megélénkült a Haladás játéka, a szombathelyiek offenzívái a 60. percben végre eredményre vezettek. Lendületben maradt Hipp együttese, ám öt perc elteltével a semmiből egy elképesztő bombával egyenlített a Pécs, kezdődhetett megint minden elölről. Borvető kevesebb, mint negyedóra alatt eldönthette volna a meccset, de képtelen volt túljárni Helesfay eszén. A 80. percben Simut, majd nem sokkal később Rácz tűnt el a 16-oson belül – nem önszántukból –, ám Móri sípja néma maradt. A hajrában Verpecz bravúrjai kellettek a Hali pontszerzéséhez. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában