Nem szokványos helyzet

2023.03.06. 08:09

Egy kezdőcsapatnyi légióst igazolt a szomszédos vármegyében szereplő amatőr focicsapat

Egy kezdőcsapatnyi külföldi játékost igazol az amatőr együttesek legalacsonyabb osztályában szereplő Győri Cápák – amely ezzel minden bizonnyal az ország legnemzetközibb amatőr csapata lesz –, s ami még érdekesebbé teszi a különleges átigazolást, hogy szinte mindegyik labdarúgó más-más országból érkezik. A légiósok között egyiptomi, indiai, marokkói, jordániai, kolumbiai, laoszi, ghánai, tádzsikisztáni, tunéziai, vietnámi és a szaúdi királyságból érkező labdarúgó is akad.

kisalfold.hu

Forrás: kisalfold.hu

Hogy még egy különlegesség legyen a történetben, a csapatban több győri kajakos is helyet kapott, akik aktívan versenyeznek a sportágukban. 

„Az őszi szezonban nem szerepeltünk valami fényesen, az utolsó helyen teleltünk a megyei harmadosztály B csoportjában. Ráadásul télre csupán öt labdarúgónk maradt, így mindenképp új játékosok után kellett néznünk – kezdte Hideg Dezső, a Győri Cápák technikai vezetője a kisalfold.hu érdeklődésére. – Az elnökünk, Vorholt Viktor korábban már rakott ki egy hirdetést a győri egyetemen, miszerint az amerikaifutball-csapat és mi is keresünk játékosokat. Akkor még nem sokan jelentkeztek, de nemrég jött egy srác, hogy focizni szeretne, s azt is megkérdezte, jöhet-e még négy ismerőse. Aztán ők is hozták az ismerőseiket.

S hogy velük erősebb lesz-e a megyei III. osztályú csapat? Hideg Dezső szerint mindenképp. 

„Mindegyik ügyes játékos, s szeretnek is focizni. Egyikük harmincon felüli, de a többi húsz-huszonöt év közötti. Ketten közülük szerintem NB-s labdarúgók. A kolumbiai focistánk kis túlzással onnan lő gólt, ahonnan akar, az indiai pedig ha egyszer megkapja a labdát, nem lehet szabályosan elvenni tőle. Jól sikerültek a felkészülési meccseink, voltak olyan találkozók, amelyen nyolc, illetve tizenegy gólt rúgtunk” – tette hozzá a technikai vezető. 

A teljes cikket ITT olvashatja!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában