Labdarúgás

2023.03.10. 21:14

Futsal: Berettyóban nyert rangadót a HVSE!

Az NB I.-es futsalbajnokság felsőházi rájátszásának 2. fordulójában a Haladás VSE a Berettyóújfalu vendégeként nyert rangadót.

Tóth Gábor

Forrás: VN/archív

A listavezető, címvédő Haladás rangadóval folytatta a felsőházi rájátszást, ugyanis a második helyezett, trónkövetelő Berettyó otthonában lépett pályára. Az alapszakaszban idegenben 6-3-ra kikapott nagy riválistól a HVSE, Szombathelyen viszont visszavágott, 6-2-re nyert.

MVFC Berettyóújfalu - Haladás VSE 2-3 (2-1). Berettyóújfalu, 400 néző, NB I.-es futsalmérkőzés, vezette: Szilágyi, Takács (Goneth).

Berettyóújfalu: Sándor - Rábl, Szabó P., Takács Z., Matheus. Csee: Mezei (kapus), Erdei, Nagy I., Iszák, Magyari, Gál, Tifán, Nagy D., Rafael. Edző: Trencsényi János.

HVSE: Alasztics - Szalmás, Luiggi, Henrique, Sipos. Csere: Gyimesi (kapus), Kovács M., Nagy K., Dróth, Vatamaniuc-Bartha, Fehér, Vas, Rutai. Edző: Calvo Rodriguez Juan Ramon.

Gólszerzők: Gál, Nagy I. ill. Henrique, Szalmás, Dróth.

Kiállítva: Rafael.

Haladás-helyzetek vezették fel a mérkőzést, rögtön nyomást helyezett ellenfelére a vendég. A komoly fölény azonban nem érett góllá, sőt, egy labdaszerzés, kontra után Gál vezethette rá egy az egyben Alaszticsra a labdát - és nem hibázott (1-0). A házigazda taktikája egyszerű, de hatékony volt: foggal, körömmel védekezett, várt ellenfele hibájára, próbált kontrázni. És a szerencsével sem állt hadilábon, Szalmás okos lövése ugyanis a kapufán csattant. Henrique átlövésébe azonban csak beleérni tudott az amúgy remekül védő Sándor kapus, így a labda a hálóban kötött ki, egyenlített a HVSE (1-1). A Haladás kitámadott, letámadott, uralta a meccset, de a házigazda kontráiban is volt veszély - jól pörögtek a csapatok. És gyűltek a faultok is, roppant feszült hangulatú, kemény csatát láthattak a nézők. Bő nyolc perccel az első félidő vége előtt elérte az öt csapathibát a Haladás. Ennek megfelelően a folytatásban az MVFC erőltette a párharcokat, próbált kiharcolni újabb faultokat, így kisbüntetőket. Szorult helyzetbe kerül a Haladás. Már csupán 18 másodperc volt hátra az első félidőből, amikor Nagy Imre egy kontra végén bevette Alasztics kapuját (2-1). A roppant szerencsés házigazda vonulhatott előnnyel szünetre.

Fordulás után is lendületben maradt a Haladás, és gyorsan egyenlített: Henrique szögletét Szalmás vágta közelről a kapuba (2-2). Rohant, hajtott a második gólért a HVSE - a Berettyó, csakúgy, mint az első félidőben, védekezett, labdaszerzés után próbált kontrázni. Rendre a hazai térfélen pattogott a labda, sok munkája volt a hazai kapusnak. Mivel alig, alig volt nála  labda, ezért korán vészkapus játékra váltott a házigazda. Vatmaniuc-Bartha csapott le egy elpasszolt labdára, kicselezte Rafaelt, az üres kapura tört volna, ám a Berettyó brazil légiósa látványosan lerántotta - amiért kiállították. Az emberelőnyt Drót váltotta gólra egy pazar átlövéssel (2-3). Rögtön időt kért a házigazda, majd vészkapussal folytatta a játékot. Sipos szerzett erőszakosan labdát, megharcolt a lehetőségért, de becsúszva csak az oldalhálóba pörgetett. Gyors, kemény volt a játék, a bírók bizony nehezen követték le az eseményeket. Mindkét kapu előtt adódott helyzet - de a Haladás összességében kézben tartotta az irányítást. És fogyott az idő, egyre jobban kapkodott, egyre többet kockáztatott a Berettyó. És a haladás végül kiharcolta a nagyon fontos győzelmet egyik legfőbb riválisa otthonában!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában