Labdarúgás

2023.03.29. 22:07

Futsal Magyar Kupa: sima HVSE-győzelem

A futsal Magyar Kupa negyeddöntőjének első meccsén a Haladás VSE biztos előnyre tett szert az Aramis vendégeként nyert 6-2-re.

Tóth Gábor

Forrás: VN/archív

Fotó: Cseh Gábor

A bajnoki és Magyar Kupa-címvédő, bajnoki éllovas Haladás az alapszakaszban Szombathelyen (9-2) és idegenben (4-2) is biztosan verte budaörsi riválisát, sőt legutóbb, hétfőn a felsőházi rájátszásban 4-1-re győzte le vendégét. És ismét esélyesként lépett pályára.

Aramis SE - Haladás VSE 2-6 (1-4). Budaörs, futsal Magyar Kupa, negyeddöntő, első mérkőzés, vezette: Zimonyi, Tamási (Tiringer).

Aramis: Gémesi - Moga E., Szücs, Lévai, Bognár. Csere: Molnár (kapus), Gáspár, Kövesdi, Vattamány, Bélavári, Sóvári, Korompay. Edző: Moga Flavius Lorant.

HVSE: Gyimesi - Luiggi, Dróth, Fehér, Vas. Csere: Alasztics, Homlok (kapusok), Szalmás, Knizs, Nagy K., Henrique, Sipos, Vatamiuc-Bartha. Edző: Calvo Rodriguez Juan Ramon.

Gólszerzők: Lévai, Gáspár, ill. Vatamaniuc-Bartha (2), Dróth, Fehér (2), Henrique. 

Nagy lendülettel kezdtek a felek, mindkét csapat felvállalta a nyílt játékot. A Haladás játszott pontosabban, gyorsabban, kapura veszélyesebben. Gyorsan kétgólos előnyre tett szert. Letámadás, labdaszerzés után Vatamainuc-Bartha értékesített higgadtan egy ziccert, majd Dróth fordult la védőjéről, és ágyúzott a kapuba. Váratlanul szépített a házigazda, egy kontrát váltot gólra. De még ki sem ünnepelhették magukat, amikor Vatamniuc-Bartha növelte a szombathelyi előnyt: lecsapott egy kapusról kicsorgó labdára, és vágta közelről a hálóba (1-3). Nyomasztó fölényben futballozott a HVSE, kitámadott, letámadott, sok labdát szerzett - ezen a budaörsi időkérés sem változtatott. Luiggi a kapufát forgácsolta szét. Fehér azonban egy szögletvariáció végén közelről volt eredményes (1-4). Magabiztos előnnyel vonulhatott szünetre a Haladás.

Fordulás után vészkapus játékkal próbálkozott az Aramis, de így sem tudta magához ragadni az irányítást. Sőt, egy elcsípett labda után Henrique szerzett üreskapus gólt (1-5). Könnyedén futballozott a Haladás, sok helyzetet kidolgozott. Vatamaniuc-Bartha lövésénél a kapufa sietett az Aramis segítségére. A nyomás pedig csak góllá érett: Szalmás centerezését passzolta kapuba Fehér (1-6). Komoly fölényben futballozott szombathelyi gárda. Luiggi is a kapufát találta telibe. Egy oldalberúgás után szerencsés góllal szépítette a házigazda (2-6) - de ez már nem osztott, nem szorzott.

Magabiztos előnyt szerzett a visszavágóra a Haladás, minden bizonnyal ott lesz a Magyar Kupa legjobb négy csapata között - a visszavágót április 6-án, csütörtökön (18.30) rendezik Szombathelyen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában