Foci

2023.03.05. 18:09

Haladás-siker - A zöld-fehérek 3-1-re verték a Tiszakécskét

A labdarúgó NB II. 26. fordulójában a Szombathelyi Haladás 3-1-re legyőzte a Tiszakécskét.

PA

Fotó: © Unger Tamás

Szombathelyi Haladás–Tiszakécskei LC 3-1 (1-0). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 617 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Sipos.
Szombathelyi Haladás:  Verpecz –  Nyíri, Csató, Devecseri, Doktorics  – Derekas (Tóth M., 65.), Rácz, Zvekanov, Horváth R. (Simut, 74.) – Csernik, Molnár R. Edző: Michal Hipp.
Tiszakécske: Baráth – Balázs B., Végső, Máté, Farkas N. (Csáki, 75.)  – Erdei (Vajda, 46.), Biben, Kiss N. (Vólent, 65.), Szekér, Pongrácz (Zamostny, 46.) – Geiger (Gyurján B., 46.). Edző: Klausz László.
Gólszerző: Molnár R. 2 (13., 89.), Horváth R. (67.), illetve Zamostny (83.).


A vasiaktól több játékos is hiányzott, így a meccs előtti utolsó, szombati edzésen térdsérülést szenvedett Bosnjak Predrag. Németh Milán, Lucas Mario Simut és Csilus Tamás pedig kikerült  a kezdőből, mindhárman a kispadon kaptak helyet.
A meccs előtt Mészöly Géza szakmai vezető köszöntötte Németh Milánt, aki legutóbb, Soroksáron szerepelt 150. alkalommal  bajnoki mérkőzésen a Haladásban.
Lendületesen kezdtek a csapatok, a vasiak harcoltak ki mezőnyfölényt, majd szűk negyedóra elteltével a vezetést is megszerezték. Ugyan a vendégek is vezettek néhány támadást, de a Haladás volt kapura veszélyesebb. Egymás után alakították ki helyzeteiket a zöld-fehérek, akár már az első félidőben eldönthették volna a mérkőzést. Mivel az alföldiek nem álltak be védekezni, jó kis meccset láthattak a szurkolók. Szünet után egyenlíthetett volna a Tiszakécske, de a csereként beállt Zamostny büntetőjét Verpecz hárította. Változatos, nyíltsisakos  volt a meccs, rövidesen a hazaiak megduplázták előnyüket. Ám a Tiszakécske nem adta fel és szépített. De volt válasza a Haladásnak, Molnár szép egyéni akció után beállította a végeredményt: 3-1.


13. perc: Rácz labdája egy védéről Molnár elé pattant, a csatár 10 méterről higgadtan a bal sarokba helyezett (1-0).
28. perc: Rácz bal oldali szögletét Derekas hat méterről fejelte kapura, de Baráth bravúrral védett.
32. perc: Csernik jobb oldali beadását Derekas kilenc méterről fejelte kapura, de Baráth fölé nyomta a léc alá tartó labdát.
55. perc: Csernik ért bele kzzel a tizenhatoson belül a labdába. A büntetőt Zamostny a bal sarok felé lőtte, de Veerpecz védett.
67. perc: Molnár átadását Horváth kapta a jobb szélen, befelé tolta a labdát, majd úgy lőtt a bal sarokba, hogy a lövés Vajda lábán pattant meg (2-0).
83. perc: Vajda bal oldali szabadrúgását Zamostny hét méterről a jobb sarokba bólintotta (2-1).
88. perc: Doktorics lőtte előre a labdát, Molnár erőszakosan megszerezte, majd egy csel után 16 méterről a bal sarokba bombázott (3-1).
További eredmények: Kozármisleny–MTK 0-3, Mosonmagyaróvár–Szentlőrinc 1-1, ETO FC Győr–Ajka 0-1, Nyíregyháza–Pécs 1-2, Siófok–Soroksár 2-2, Budafok–Dorog 1-0, Csákvár–Kazincbarcika 1-3, Békéscsaba–Szeged 1-1. A Diósgyőr–Gyirmót mérkőzést hétfőn 19 órakor (Tv: M4 Sport) rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában