Vízilabda

2023.03.21. 14:50

Hét góllal nyertek az aligátorok

Az OB I/B-s vízilabda-bajnokság 21. fordulójában az AVUS magabiztosan, hét góllal nyert a Kecskeméti VE otthonában.

Pum András

Fotó: Cseh Gábor

Kecskeméti VE–AVUS 8-15 (2-4, 2-3, 2-6, 2-2). Kecskemét, OB I/B-s vízilabda-mérkőzés, vezette: Rózsavölgyi, Gérnyi.

AVUS: Antoni – Kovács K. 1, Németh B. 2, Szőke 3, Sági 2, Maciejewski 1, Kertész 1. Csere: Mercs, Hajmási 2, Makarenko 2, Berényi 1, Makrai. Edző: Zoufal Norbert.

A hazai együttest az a Gortva Zoltán irányította, aki hosszú éveket töltött el az AVUs utánpótláscsapatainál és felnőttegyüttesénél. A kecskemétiek mind a 21 bajnokijukat elveszítették – papíron könnyű mérkőzés várt a szombathelyiekre. Szőke Szabolcs használt mki egy emberelőnyös szituációt, ám a hazaiak szintén emebrelőnyből kiegyenlítettek. Aztán Sági Benjamin és Makarenko Balázs is betalált, de a hazaiak ismát egy gólra zárkóztak fel. Majd Hajmási András büntetője zárta az első negyedet (2-4). A második negyedben sem pörgött fel igazán a vasi csapat. Ugyan 6-2-re elléptek a szombathelyiek, de a kecskemétiek nem hagyták magukat, újból két gólra felzárkóztak (4-6). Csakúgy mint az első negyed, a második is Hajmási büntetőjével ért véget. 

A nagyszünetre 7-3-es AVUS-előnnyel vonultak a csapatok. A harmadik negyed viszont már egyértelműen a vendégeké volt, zsinórban szerezték góljaikat a szombathelyiek, a negyed lefújása előtt három perccel 11-6-re vezettek. Az utolsó negyed 13-6-os vasi előnyről indult, gyakorlatilag ekkorra már eldőlt a mérkőzés. Ez meg is látszott a játék színvonalán, mindkét oldalon sorra maradtak ki a lövések, sok volt a rossz átadás is. Az aligátorok az utolsó negyedet 2-2-es döntetlenre hozták, de győzelmüket nem fenyegette veszély.

Az AVUS végig nagy fölényben játszott, olykor szép gólokat szerzett és akár nagyobb arányban is nyerhetett volna a gyenge játékerőt képviselő Kecskemét ellen.

Zoufal Norbert: – Hoztuk a kötelező győzelmet, sorokat tudtam cserélni, így minden játékosom ugyanannyi lehetőséget kapott, tudtunk gyakorolni is. Magabiztosan pólóztunk, látványos, sokgólos mérkőzést vívtunk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában