Birkózás

2023.03.01. 12:10

Két bronzzal tértek haza a fiatal vasi birkózók

A HVSE-s Nyári Tamás Bence és a Kőszegi SE-s Jakab Jácint is dobogóra állhatott a diák II.-es birkózók országos bajnokságán.

Sütő Dániel

A HVSE-s Nyári Tamás Bence a dobogó alsó fokán

Forrás: HVSE

Az év második országos bajnokságán a diák II-es korosztály legjobbjai küzdöttek meg egymással szabadfogásban a pesterzsébeti Kruj Iván Sportcsarnokban. 53 szakosztály 154 birkózópalántája sorakozott fel a szőnyegeken.

A Haladás VSE három versenyzője jutott be az ob-re. Közülük Nyári Tamás Bence 58 kilogrammban az első fordulóban előbb 10-0-ra kikapott a guricsos Fekete Csanádtól, majd összekapva magát legyőzte a PEAC-os Krizsics Milánt, az STE színeiben induló Dobos Donátot, és a DKSE-s Szloboda Lórántot is, így végül a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Mendöl Dominik és Fekete-Riha Miklós helyállt, de az éremszerzés még várat magára.

A Kőszegi SE súlyemelő szakosztálya hat fővel kvalifikálta magát a versenyre. A végső győzelemre is esélyes Pusztai Szilveszter rajta kívül álló okok miatt nem állhatott rajthoz a megmérettetésen. Polgár Ádin 29 kilogrammban 19 indulóból az előkelő hetedik helyen zárt. Kóczán Kolos 35 kilogrammban lépett szőnyegre, ám neki ezúttal nem jött ki a lépés. Bakai Brendontól már az is nagy bravúrnak számított, hogy kvalifikálta magát az országos döntőre. Első nagy versenyén 42 kilogrammban 11. helyen zárt. Jakab Jácint +69 kilogrammban mérettette meg magát. Vereséggel kezdett, de utána több győzelemmel jelezte, hogy helye van súlycsoportja elitjében és végül bronzérmet szerzett.  

Pusztai Tamás edző a bronzérmes Jakab Jácinttal
Forrás: Kőszegi SE

A KV Birkózó SE Körmendet az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola tanulói, a Somogyi testvérek képviselték, akik a januári kaposvári területi versenyen szerezték meg az indulás jogát az ob-ra. Somogyi Botondnak 42 kilogrammban első országos bajnokságán nem sikerült érmet szereznie. Somogyi Emese pedig az ötödik helyezést érte el 50 kilogrammban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában