Labdarúgás

2023.03.23. 13:34

Két döntetlen az Illés Akadémia mérlege

Az I. osztályú utánpótlás labdarúgó-bajnokságok legutóbbi fordulójában az Illés Akadémia csapatai közül az U15-ös és U16-os szerzett pontot.

Pum András

Bolla Áron szerezte az U15-ös csapat gólját.

Forrás: VN/Illés Akadémia

U14

Puskás Akadémia-Illés Akadémia 1-0 (0-0).  Felcsút.

Illés Akadémia: Varga N. – Angler (Bogdán), Hányi (Axnix), Szakály (Mihály), Nyári – Kiss-Szécsényi, Horváth Á., Bosnyák Botond (Bosnyák Bence) – Hideg (Mórocz), Börczi (Sánta), Papp. Edző: Nagy László.

Az első félidőben a vendégek játszottak mezőnyfölényben, több helyzetet is kidolgoztak. Szünet után viszont a felcsútiak domináltak és egy egyéni hiba után vezetést szereztek. A szombathelyiek a folytatásban átvették az irányítást, helyzeteket alakítottak ki, de nem sikerült betalálniuk. A játék összképe alapján a vendégek legalább az egy pontot megérdemelték volna.

U15

Illés Akadémia–ETO FC Győr 1-1 (0-0). Győr.

Illés Akadémia: Németh B. – Tasnádi Á. (Szilvási), Bolla Á., Kelemen M., Hende (Molnár L.) – Sági (Markó), Szücs, Meskó – Klement (Virág), Krone, Szele (Tóth E.). Edző: Németh Richárd.

Gólszerző: Bolla Á.

Az első félidőben  nem találták a játék ritmusát a szombathelyiek. Szünet után azonban feljavult a játékuk, megszerezték a vezetést, de a felcsútiak gyorsan egyenlítettek. A végén egy kiállítás miatt emberelőnybe kerültek a vasiak, de nem tudtak komoly helyzetet kialakítani.

U16

Illés Akadémia-MOL Fehérvár 2-2 (0-1). Szombathely.

Illés Akadémia: Tama – Abért B. (Gyapjas), Blum, Németh R., Bécsy – Rózsa (Csalló), Zsiga, Bene (Szabó B.) – Palkó, Liplin (Sipos-Kiss.), Pljesovszki (Szakasics). Edző: Sátori Barnabás.

Gólszerzők: Palkó, Szakasics.

Színvonalas, küzdelmes mérkőzést vívtak a csapatok. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, szünet után viszont a hazaiak kerültek fölénybe és 0-2-ről felállva kiegyenlítettek.

U17

Illés Akadémia–Puskás Akadémia 0-1 (0-0). Szombathely.

Illés Akadémia: Kostyák – Smeringa (Baján), Stefanich, Csörnyei, Deme – Bolla B., Bodrogi, Bíró (Skravanek) – Bonchis (Őri B.), Horváth B. (Horváth A.), Takács-Földes (Sabia). Edző: Kovács László.

Az első félidőben nagy taktikai csata zajlott a pályán. A vendégek voltak mezőnyfölényben, de nagyon kevés helyzet adódott. Szünet után megszerezték a vezetést a vendégek. Ezt követően a hazaiak nagy erőket mozgosítottak az egyenlítés érdekében – hiába.

U19

Pécsi MFC-Illés Akadémia 2-1 (0-0). Pécs.

  Illés Akadémia: Kovács M. – Mayer, Frák, Kovács B., Stifter – Kopácsi Á., Kovács P. (Mozsár), Pruska (Udvardi) – Zsédely, Katona, Mohos (Lehel). Edző: Horváth András.

Gólszerző: Zsédely.

Az első félidőben a szombathelyiek futballoztak fölényben, szünet után a vezetést is megszerezték. A pécsiek tizenegyesből egyenlítettek, majd a 94. percben megszerezték a győztes gólt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában