Karate

2023.03.18. 09:38

Sikeresen, szép vasi eredményekkel zajlott le a 22. Sárvár Kupa

Sikeresen, szép vasi eredményekkel zajlott le a Sárvár Kupa országos karateverseny.

Tóth Gábor

Forrás: VN/Sárvári SKE

A népszerű, rendre nívós mezőnyt megmozgató erőpróba már 22 éve indult útjára. A verseny rendezője, házigazdája a hagyományoknak megfelelően a Sárvári Shotokan Karate Egyesület volt - a Magyar JKA Karate Szövetség megbízásából. Az esemény rangját jó jellemzi, hogy a MJKASZ válogatott eseménynaptárában is rendre minősítő versenyként szerepel. Az ország minden részéről érkeztek sportolók: 17 csapat 116 versenyzője 226 nevezést adott le egyéni formagyakorlatban (kata) és küzdelemben (kumite). A rendezvény sikeres lebonyolításáért 17 minősített bíró és 30 segítő gondoskodott.  A versen a tavalyihoz hasonlóan a Sárvár Arénában zajlott. 

A program 8 órakor indult az érkező csapatok fogadásával, a regisztrációkkal. Az ünnepélyes megnyitón elsőként Kondora István, Sárvár polgármestere köszöntötte a résztvevőket, majd dr. Kondora Bálint, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke mondta el gondolatait. Szakmai részről Krepsz János, a Magyar JKA Karate Szövetség elnöke üdvözölte a résztvevőket, végül Schneider László főbíró nyitotta meg a versenyt. 

Forrás: VN/Sárvári SKE

A mérkőzések három küzdőtéren zajlottak. Az eredményhirdetés és a díjak átadása folyamatosan zajlott a terem e célra kialakított részében. A vasi színeket három egyesület képviselte: Budoka Shotokan Karate-do, Karate Sárvári Shotokan Karate Egyesület, Tápláni Karate Sportegyesület.

Vasi érmesek, kata (formagyakorlat), IV. korcsoport, utánpótlás fiú, kata: 3. Haág Marcell (Budoka). Ippon Shobu kumite: 2. Haág Marcell (Budoka). Kadet korcsoport, lány, Ippon Shobu kumite: 2. Luxl Róza (Budoka). II. korcsoport, haladó fiú, Kihon kumite: 2. Horváth Áron (Sárvár). Ippon Shobu kumite: 2. Németh László Nimród (Táplán). IV. korcsoport, haladó lány, kata: 2. Pál Alexandra Anna (Budoka). Kadet korcsoport, férfi, kata: 2. Csapó Bence (Sárvár). Ippon Shobu kumite:  3. Tujfel Ádám (Budoka). Junior korcsoport, női, Ippon Shobu kumite: 1. Magdics Pálma (Budoka). Férfi, kata: 2. Gulyás Ferenc (Sárvár). Felnőtt korcsoport, férfi, kata: 2. Gulyás Ferenc (Sárvár).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában