Beharangozó

2023.03.10. 14:06

Szomszédvári kosárrangadó: a ZTE otthonába látogat a Falco

Az NB I.-es kosárlabda-bajnokság 23. fordulójában a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a szomszédvár ZTE vendégeként lép pályára szombaton 18 órakor.

Tóth Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

Komoly hagyományokra tekint vissza a ZTE–Falco versengés – most pedig a tabella alapján is rangadót vívnak a felek, hiszen a harmadik fogadja az elsőt. Decemberben a Falco 90-84-re győzte le a ZTE-t Szombathelyen. Azóta azonban sokat lépett előre a zalai gárda, legutóbb például a vendég Szolnokot gyűrte le (79-78).

– A ZTE remek szezont fut, ráadásul még mindig fejlődik – jegyezte meg Milos Konakov, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője. – Kiváló keret jött össze Egerszegen, jól sikerült a légiósválasztás, jók a magyar játékosok, jó kosárlabdát játszik a csapat, működnek a szakmai stáb elképzelései. Ellenfelünk mindenkire veszélyes, de főleg hazai pályán remekel, komoly skalpokat gyűjtött be otthon. A ZTE rohanós kosárlabdát játszik, ezért fontos lesz részünkről a gyors visszarendeződést, felállt védelem elleni játékra kell kényszerítenünk. Oda kell figyelnünk a kezdésre: nem szabad, hogy a ZTE gyorsan előnyre tegyen szert, hogy belelkesedjen. Fizikális, hajtós meccsre, nagy csatára számítok. De természetesen szeretnénk győzni – mi csak maximális koncentrációval, csapatként lehetséges!

- A Falco együttese jó pár szezon óta az ország legjobb csapata és ez a mostani bajnokságban sincs másként - mondta Sebastjan Krasovec, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője. - Pár meccset ugyan elvesztettek a szezon során, de ez inkább kivétel, mint megszokott dolog az esetükben…  Újra kemény mérkőzést várok, hasonlót, mint a Szolnok ellen.  A szombathelyiek fizikálisan talán még erősebbek is, mint bárki más a mezőnyben. Ugyanúgy kell majd igazodnunk ehhez a kemény játékhoz, mint tettük legutóbb a Szolnok ellen. Csak ez adhat majd esélyt számunkra egy szoros mérkőzésre és akkor a szurkolóink által teremtett várhatóan remek hangulat elvihet minket ahhoz, hogy a szezon legjobb meccsét játsszuk - ez kellene ahhoz, hogy nyerjünk. Itthon játszunk és mindent meg fogunk tenni a győzelemért.

A mérkőzésre minden jegy elfogyott – a ZTE- és a Falco-szurkolók is elkapkodták a számukra fenntartott belépőket, telt ház várja a csapatokat. A meccs napján már ki sem nyitnak a pénztárak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában