Kosárlabda

2023.03.30. 13:19

Újra diadalmaskodott a CVSE, nem kímélte a SZoESE a Sopront

Az NB II.-es férfi kosárlabda-bajnokság 13. fordulójában 46 pontos kiütéses győzelmet aratott a SZoESE a Soproni Tigrisek ellen, míg a Celldömölk nehéz meccset nyert meg Kozármislenyben.

Sütő Dániel

Mások mellett Mészáros is megszórta magát a Soproni Tigrisek ellen

Fotó: © Unger Tamás

Szombathelyi Egyetemi SE-SZOVA–Soproni Tigrisek 112-66 (20-14, 30-10, 25-25, 37-17). Szombathely, Egyetemi Sportcsarnok, NB II.-es férfi kosárlabda-mérkőzés, vezette: Földes M., Erős F.

SZoESE: Kiss 8/6, Mészáros 25/3, Vicze 22/3, Perák 13, Baruta 15/3. Csere: Németh B. 11, Matucza 9/3, Gyánó 3/3, Brindza 2, Várkony 2, Gundinger 2, Novák –. Edző: Kéri Péter.

A soproni alakulat meglehetősen tartalékos kerettel érkezett Szombathelyre, ennek ellenére végig komolyan vette a találkozót a házigazda SZoESE, amelynél minden játékos kellő időt kapott a pályán és érdemben hozzá is tudott járulni a csapat teljesítményéhez és a nagyarányú sikerhez.

NEOsport-Kozármisleny–Celldömölki VSE Vulkán Fürdő 79-83 (15-10, 19-33, 15-19, 30-21). Kozármisleny, NB II.-es férfi kosárlabda-mérkőzés, vezette: Dr. Danka P., Nagy B. L.

CVSE: Nagy 6, Szabó 38/15, Rozmán 5, Orbán 4, Sömenek 21/6. Csere: Tömböly 9, Ruppert –, Juranits –, Kovács Ba. –, Bakonyi –. Edző: Grebenár Péter.

A találkozónak komoly téttje volt, hiszen egy esetleges győzelemmel a celliek bebiztosíthatták második helyüket a tabellán. Vereség esetén azonban leszakadhattak volna a vasi sárga-kékek a listavezető PEAC-tól és ezzel látható közelségbe került volna hozzájuk a harmadik helyezett SZoESE-SZOVA csapata. Ennek tudatában mindenki elszántan, a győzelemre fókuszálva lépett pályára. Jó előjel volt a CVSE számára, hogy Tömböly játékra jelentkezett, hiszen mezőnysorukra ráfért az erősítés a hosszú kispaddal rendelkező hazai csapattal szemben.

 A szépszámú közönség bíztatása mellett a vendéglátó kezdte jobban a mérkőzést. A Celldömölk próbálta felvenni a ritmust, de ellenfelének gyors tempójú támadásai ellen kevésbé volt hatékony a vasiak játéka. A következő játékrészben azonban megérkezett a meccsbe a CVSE, amely helyzeteit ekkor már sokkal jobb százalékkal értékesítette. Indítások, extra kinti dobások, sok támadó lepattanó és jobb csapatjáték jellemezte ezt az időszakot vendég oldalon. A harmadik negyed már nem a szép játékról szólt. A sok kihagyott ziccer és eladott labda miatt állandósulni látszott a tízpontos különbség, nem tudott nagyobb előnyt kiépíteni a vasi gárda, ami az utolsó játékrészben meg is bosszulta magát. 

Ugyanis a Misleny kemény szívós játékkal és extra dobószázalékkal kiegyenlített és pár ponttal át is vette három perccel a vége előtt a vezetést. Szigorú védekezést mutatott mindkét csapat és emiatt sok személyi hiba tördelte a játékot. A végén Szabó extrája és magabiztos büntetőzése hozta meg a celliek számára a hőn áhított győzelmet, de ehhez kellett a végjátékban a vasiak összeszedett csapatvédekezés is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában