Vádemelés

2023.03.27. 07:45

Vasban történt: nem tetszett neki az ítélet, lefejelte a játékvezetőt egy focista az egyik megyei meccsen

A Sárvári Járási Ügyészség nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat egy játékvezetőt lefejelő vasi futballista ellen.

vaol.hu

Forrás: Pixabay

A vád szerint a férfi 2022 októberében egy megyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzésen a játékvezetőt, aki – szabálytalanság miatt – piros lapos figyelmeztetésben akarta részesíteni, megfejelte. A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett el. A Vas Vármegyei Főügyészség lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a megvádolt játékos erőszakos és kihívóan közösségellenes magatartása alkalmas volt arra, hogy a mérkőzésen részt vevőkben megbotránkozást, vagy riadalmat keltsen. A vádlott futballista büntetőjogi felelősségéről majd a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.

A 2022. október 22-én, a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 11. fordulójában rendezett Rábapatyi KSK–Vasi Bádogos Kft. Táplán SE mérkőzés az eset miatt a 84. percben félbeszakadt. Természetesen rendőri intézkedés is történt. A Magyar Labdarúgó Szövetség Vas Megyei Igazgatóság fegyelmi bizottsága a kellemetlen eset után gyorsan döntött, szigorú ítéletet hozott: a játékvezetőt lefejelő táplánszentkereszti futballistát 2027 október 23-ig eltiltotta a labdarúgástól – továbbá külföldön, így Ausztriában sem folytathatta a pályafutását. A labdarúgó fellebbezett a döntés ellen, de a fellebbviteli bizottság helybenhagyta az eltiltás mértékét. A fegyelmi bizottság továbbá helybenhagyta a pályán elért 3-0-ás rábapatyi győzelmet is – ezt az állást mutatta ugyanis az eredményjelző, amikor a 84. percben félbeszakadt a mérkőzés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában