Torna

2023.03.08. 11:51

Veszprémben a vasi tornászok - A jákiak harmadikak, míg a Kanizsai gárdája második lett a Botev Kupában

A B kategóriás tornászok számára rendezett Botev Kupában harmadik lett az I. korcsoportos jáki csapat, míg az V-VI. korcsoportos kanizsaisok másodikként zártak.

Sütő Dániel

A bronzérmes jáki tornászcsapat

Forrás: Weidinger Veronika

A B kategóriás tornászoknak rendezett országos meghívásos versenyen két iskola képviselte a vasi színeket.

A Jáki Nagy Márton Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola I. korcsoportos kis tornászai magabiztos szerepléssel 70,40 pontot szereztek, ezzel a dobogó harmadik fokára állhattak fel. A csapat tagjai: Györe-Szabó Jázmin, Gáncs Dóra, Lődör Virág, Tóth Szofi, Krausz Anna, Kiss Zora. Tóth Szofi az egyéni versenyben hatodik helyezést ért el. A lányok felkészítői: Weidinger Veronika és Németh Veronika.

Az V-VI. korcsoportban a Kanizsai Dorottya Gimnázium csapata lépett a szerekhez. A szombathelyiek szép gyakorlatokat bemutatva az ezüstérmes pozícióban zártak. A csapat tagjai: Németh Enikő, Pál Petra Natali, Rozmán Vivien, Praefort Panni, Karcsics Kitti, Tóth Réka, Sik Dorottya. Az egyéni versenyben Pál Petra Natali harmadik, míg Németh Enikő ötödik pozícióban végzett.  A csapat edzője: Szummerné Czompó Judit. A Botev-Kupa jó erőfelmérőnek bizonyult a Diákolimpia Országos Elődöntője előtt, amelyet március 19-én rendeznek Veszprémben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában