Megyei foci

2023.04.24. 11:59

2800 néző előtt verte a Haladás a Királyt a stadionban - szurkolói fotók

Óriási harcot vív egymással a bajnoki címért, valamint a reménybeli NB III.-as tagságért a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban a Haladás VSE és a Király SE – szombati győzelmével a HVSE került lépéselőnybe.

Tóth Gábor

Néha a hollywoodi forgatókönyvírók munkájánál is jobbat produkál az élet: a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 25. fordulójának rangadóját ugyanannyi győzelemmel (22), döntetlennel (1), vereséggel (1), rúgott (84) és kapott góllal (13) góllal vára a HVSE és a Király. A két élcsapat szombati csatájának a Haladás Sportkomplexum adott otthont, 2800 néző (!) előtt indult útjára a labda. Csavar továbbá a történetben, hogy a Királyt olyan korábbi Haladás-legendák erősítették, mint Schimmer Szabolcs, vagy Halmosi Péter, edzőként pedig a szintén korábbi Haladás-játékos, Hegyi László dirigált – Halmosi kapuba is talált a 29. percben. Ám a Hali Péter Ábrahám 36. és 75. percben szerzett góljával fordított, megnyerte a rangadót. Így némi lépéselőnybe került legfőbb üldözőjével szemben.

– A hazai, Kenderesi utcai pályánk csak 300 néző befogadására alkalmas, azonban óriási volt az érdeklődés a rangadó iránt, nem akartunk kitolni a szurkolókkal, így a stadionba vittük a meccset – mondta Somfalvi Csaba, a HVSE labdarúgó szakágának vezetője. – Bíztunk a sok szurkolóban, de azért a 2800-as létszám minket is meglepett. A szempontunkból tökéletesen alakult a futballünnep: népes létszám a lelátón, kiváló hangulat, és HVSE-győzelem! Megünnepeltük a győzelmet, de tudatosítottuk a fiúkban, hogy még nem ért véget a bajnokság! Öt élet-halál meccs vár ránk – és nem engedhetünk ki, Hiszen a Rábapaty elleni hazai vereségünk megmutatta, csak maximális koncentrációval lehet sikert elérni. Az mindenesetre biztató, hogy a Királyt oda-vissza legyőztük – hiszen az ősszel Újperinten is nyertünk. Az biztos, hogy Vas vármegyének szüksége van egy NB III.-as csapatra!

A meccs hőse, a két gól jegyző 23 éves Péter Ábrahám volt – aki egyébként általános iskolás kora óta a HVSE kötelékébe tartozik, megfordult a futsalcsapatban is.

– Nehéz felidézni a szombati történéseket, még mindig az emésztési fázisban vagyok, rengeteg gratulációt kaptam – árulta el Péter Ábrahám. – Nagyon akartuk ezt a győzelmet, és nagyon örülök, hogy összejött. Nem játszottunk jól, de küzdöttük, hajtottunk becsülettel. Most már csakis a saját kezünkben van a sorsunk! Szerintem a miénk a legjobb csapat a bajnokságban, de ezt be is kell bizonyítani. Jó érzés ebben a csapatban játszani, a gyerekkori barátok, régi társak oldalán harcolni egy komoly célért! Vár még ránk öt bajnoki, és remélhetőleg két osztályozó – motiváltan várjuk a szezon hajráját!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában