Beharangozó

2023.04.08. 13:00

A Gyirmótot látja vendégül a Szombathelyi Haladás

A labdarúgó NB II. 30. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szonbathelyi Haladás a Gyirmót FC Győrt fogadja.

Pum András

Forrás: VN/archív

Fotó: Cseh Gábor

A szombathelyi zöld-fehérek 40 ponttal a középmezőnyben, a 7. helyen állnak, tavasszal viszont továbbra sem megy nekik. Kilenc idei meccsen a maximálisan begyűjthető 27 pontból csak nyolcat szereztek meg, utolsó öt bajnokijukból egyet nyertek meg, kétszer döntetlent játszottak, kétszer kikaptak. Legutóbb Kazincbarcikán kaptak ki 2-1-re. Márpedig vasárnapi ellenfelük, a Gyirmót remekül szerepel, 51 ponttal a 3. helyen áll a korábbi Haladás-edző, Csertői Aurél csapata. 

Tavasszal csak egyszer kaptak ki a sárga kékek – a listavezető DVTK otthonában 3-1-re. Utolsó három meccsüket pedig megnyerték, a Csákvárt odahaza 2-1-re verték, a Nyíregyházát idegenben 3-2-re, egy hete pedig az edzőváltáson átesett ETO FC Győrt győzték le 4-0-ra Gyirmóton. De úgy is nézhetjük, hogy utóbbi hét bajnokijuk közül hatot megnyertek. A gyirmótiaknál futballozik a Haladás korábbi házi gólkirálya, Medgyes Zoltán – a csatár egyébként hét találatával (Soltész Dominikkal egyetemben) a Győr-Moson-Sopron megyei gárda legeredményesebb futballistája. Medgyesen kívül Polgár Kristóf, Nagy Patrik és Simon András is futballozott korábban Szombathelyen.

A két csapat őszi mérkőzésén a Haladás Szegi Vince öngóljával és Alban Taipi találatával 2-1-re nyert.

– Tapasztalt rutinos edző irányítja  a jó erőkből álló gyirmótiakat – mondta Michal Hipp, a Haladás vezetőedzője. – Ráadásul a gyirmótiak kiváló formában vannak, utolsó hét meccsükből hatot megnyertek. Kombinatív, a támadójátékban kifejezetten erős együttes. Ami számunkra bizakodásra  adhat okot, hogy a tabella élmezőnyében lévő együttesek ellen általában jobban és eredményesebben futballozunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában