Beharangozó

2023.04.11. 12:23

Belgiumban a magyar futsalválgatott - hat HVSE-játékossal a keretében

Szerdán (19.30) Belgium vendégeként lép pályára a magyar futsalválogatott – hat HVSE-játékossal a keretében.

Tóth Gábor

Forrás: Nemzeti Sport/Kovács Péter

Turzó József szövetségi kapitány gárdája a második helyen jutott tovább vb-selejtezős csoportjából – a horvátok mögött, Izraelt megelőzve. A folytatásban a 20 válogatott részvételével kezdődő őszi elitkör eléréséért oda-visszavágós pótselejtezőt kell játszania nemzeti csapatunknak Belgium ellen. A magyar válogatott keretében a Haladás VSE hat (!) játékosa kapott helyet: Alasztics Marcell, Vas Ádám, Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Nagy Kevin, Szalmás Zoltán.

– A belgák sokat fejlődtek az utóbbi években, ezt jelzi, hogy bajnokcsapatuk, az Anderlecht idén a Bajnokok Ligája négyes döntőjében szerepel. Ellenfelünket gyors, dinamikus, jól képzett játékosok alkotják, akik kiemelkedően teljesítenek az egy az egy elleni játékban, ennek megfelelően alakítjuk ki a taktikánkat. A továbbjutásról két mérkőzés dönt, négy félidőnk van arra, hogy megvalósítsuk a tervünket – összegzett Turzó József szövetségi kapitány.

A magyar válogatott vasárnap utazott el a Brüsszel melletti szálláshelyére, hétfő este már a találkozó helyszínén, az Anderlecht otthonában edzett. A vb-selejtezős párharc első felvonását szerdán 19.30-kor rendezik, míg a visszavágónak április 17-én, hétfőn (18.00) Berettyóújfalu ad otthont. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában