Asztalitenisz

2023.04.27. 14:06

Celldömölki győzelem - A vasiak fontos mérkőzést vívtak a dunaújvárosiakkal

A férfi NB I.-es asztalitenisz-bajnokság 14. fordulójában a Celldömölki VSE-Swietelsky Vulkán Fürdő II. 9:5-re verte a Dunaújvárost

Pum András

Forrás: VN-archív

Celldömölki VSE-Swietelsky Vulkán Fürdő II.-Dunaújváros 9:5. Celldömölk, Opál-csarnok,  férfi NB I.-es asztalitenisz-mérkőzés.

Párosok. Baranyai, Iván B.–Oroszki, Szabó A. 3:0, Nyírő, Ágoston–Kovács D., Oroszki 1:3 (1-1). Egyéni, 1. forduló: Iván B.–Szabó A. 3:2, Fehér B.–Oroszki 3:1, Nyírő–Oroszki 3:2, Baranyai–Kovács D. 2:3 (4-2). 2. forduló: Iván B.–Oroszki 3:0, Fehér B.–Oroszki 3:1, Nyírő–Kovács D. 0:3, Baranyai–Szabó A. 3:0 (7-3). 3. forduló: Iván B.-Oroszki 0:3, Fehér B.–Kovács D. 1:3, Nyírő–Szabó A. 3:0, Baranyai–Oroszki 3:0 (9-5).

A párosok után 1-1 volt az állás. Az első egyéni kör két szoros mérkőzést hozott, Baranyai Domonkos döntő szettről kapott ki, Iván Bertold viszont 0:2-ről nyert. Mivel Fehér Balázs és Nyírő József is behúzta a meccsét, így az első egyéni forduló után a celldömölkiek 4-2-re vezettek. A második fordulóban Nyírő kikapott az ellenfél legjobbjától, Kovács Domonkostól, a többiek – Iván, Fehér, Baranyai – viszont nyertek, 7-3, így gyakorlatilag ekkor már eldőlt a mérkőzés. Az utolsó fordulóban csak Iván Bertold veszített a celliek közül, a másik három játékos behúzta a meccsét. A celldömölkiek végül magabiztos és a kiesés elkerülése szempontjából fontos győzelmet arattak a Dunaújváros ellen. A vasiak elsősorban egységes és jó csapatjátékuknak köszönhetik győzelmüket. Valamennyi celldömölki asztaliteniszező két mérkőzést nyert meg.

Győzött: Nyírő 2, Baranyai 2, Iván B. 2, Fehér B. 2, Baranyai–Iván B., illetve Kovács D. 3, Oroszki 1, Kovács D.–Oroszki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában