Kézilabda

2023.04.01. 15:00

Ismét egy fontos hazai meccs - Visszavágna az SZKKA az Orosházának

A női NB I/B.-s kézilabda-bajnokság 23. fordulójában vasárnap 15 órától az OXXO Energy Orosházi NKC gárdáját fogadja az Arena Savariában a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia felnőtt együttese.

Sütő Dániel

Forrás: VN/archív

Fotó: © Cseh Gábor

A vasiak szerdán búcsúztak a Magyar Kupából a Győri Audi ETO ellen (15-39), ami azt jelentette, hogy a papírformának megfelelően Ambros Martín együttese jutott be az MK final fourjába. Ami az SZKKA hétvégi meccsét illeti, mindenképpen győznie kell a Pődör-csapatnak, hogy továbbra is versenyben maradjon a feljutásért, másrészt pedig van miért visszavágni, hiszen tavaly novemberben 32-31-re kikaptak a vasiak az Orosháza otthonában. Biztos, hogy nem lesz egyszerű dolguk a szombathelyieknek, hiszen az ONKC a középcsapatok egyik legerősebbike, 11 győzelemmel, 4 döntetlennel és 7 vereséggel a bajnoki tabella 6. helyét foglalja el. Az SZKKA közvetlen riválisaihoz képest a Kozármislenyhez hasonlóan eggyel kevesebb meccset játszva jelenleg 4. a tabellán 14 győzelemmel, 3 döntetlennel és 4 vereséggel. Rendkívül izgalmas hajrá várható az NB I/B.-ben, amelyben jelenleg a Vasas, a Misleny, az Eszterházy SC és az SZKKA között dúl ádáz csata az NB I.-be jutásért, ahová a bajnok és az ezüstérmes léphet fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában