Ökölvívás

2023.04.13. 10:10

Izzott a ring - munkában a kőszegi bunyósok

Mozgalmas, sikeres napokat élnek a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület bunyósai.

Tóth Gábor

Hámori Luca Indiában bunyózott

Forrás: Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

A magyar női ökölvívó-válogatott Indiában járt, a női ökölvívó világbajnokságon vett részt. Hámori Luca 66 kg-ban képviselte a magyar színeket, valamint a Fitt-Box Ökölvívó Egyesületet felnőtt vb-n. Új-Delhiben a 16 közé jutásért szállt szembe a világbajnoki bronzérmes, thaiföldi Suwannapheng Janjaem ellen. 

A kőszegi bunyós beleállt a küzdelembe, nem hagyta, hogy a thai bunyós túlságosan kitudjon bontakozni.  Ezt igazolja, hogy a bírák minden menetet megosztottan láttak. Luca a második menetben szerzett egy sérülést, ennek ellenére menetet meg is nyerte. De a bírák végül ellenfelét hirdették ki győztesnek - összességében erősebbnek bizonyult a thai öklöző.

- Nagyon büszkék vagyunk Lucára, hiszen a három menet során voltak szép megoldásai. Elszenvedett egy kisebb sérülést is, mégis elszántan harcolt mindvégig. Luca az Indiában töltött idő további részében számos nemzet ökölvívójával sparringolt, összemérhette és fejleszthette tudását - összegzett Varsányi Áron, a Fitt-Box vezetőedzője.

De a fiúk sem pihentek az elmúlt napokban. Gombai Dominik és Budai Szebasztián Budapesten edzőtáborozott a junior válogatottal.

Spaci Manuel Kókán, a Tóth Ákos Emlékversenyen megrendezett magyar-lengyel csapattalálkozón a serdülő válogatott tagjaként a lengyel Rossler Filippel szállt szembe 54 kg-ban. Igyekezett felvenni a harcot, azonban ellenfele rutinja kiütközött, így vereséget szenvedett.

Másik három kőszegi bunyós Nagykanizsán, az I. Villtek Sipos István Emlékversenyen húzott kesztyűt. Jankó Krisztián 71 kg-ban a Madárfészek sportolójával, Dun Alexanderrel mérkőzött meg. Szoros három menetet követően Krisztián keze emelkedett a magasba. Buza Rafael a Honvéd ökölvívójával, Birkés Árpáddal csapott össze 71 kg-ban. Minden kínálkozó lehetőséget megragadott, fölénye érezhető is volt minden menetben, pontozásos győzelemmel zárt a megmérettetést. Buza Rómeó 69 kg-ban a Madárfészek versenyzőjével, Homa Alexanderrel csapott össze. Feszített tempójú, igazi ki-ki mérkőzést láthatott a közönség. Mindkét versenyző akarta a győzelmet, folyamatosak voltak az ütésváltások. Végül megosztott pontozással Rómeó győzött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában