Címvédés

2023.04.15. 11:12

MEFOB: fallabda-döntő vasiakkal

Szép vasi sikerekkel zárult a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) fallabda-döntője.

Tóth Gábor

Balról Sebesi Patrik, Nagy Sára, Nagy Patrik és Sákovics Péter

Forrás: VN/ELTE SEK

A rendezvénynek – a hagyományoknak megfelelően – a budapesti City Squash Club adott otthont. Egy nap alatt lezajlott a MEFOB-döntő. Öt kategóriába 14 egyetemről összesen 45 nevezés érkezett – természetesen ott voltak a mezőnyben Vas Vármegyei sportolók is.

A profi hölgyek öt fallabdázót felvonultató versenyéből a jáki Nagy Sára (Corvinus) került ki győztesen, megvédte bajnoki címét. A profi férfiak között hatan versengtek a bajnoki címért. Testvéréhez hasonlóan Nagy Simon (Széchenyi Egyetem) is remek formában játszott, szettveszteség nélkül nyert, így az idén is az ő nyakába akasztották az aranyérmet. Az oktatói kategóriába 10 versenyző fogott ütőt, roppant színvonalas mezőny jött össze – Sákovics Péter (ELTE SEK) másodiként zárt, akárcsak tavaly. A fináléban a tavalyi évhez hasonlóan ismét a 20 évvel fiatalabb Balázs Patriktól (PTE) szenvedett vereséget. Az amatőr férfi kategóriában 16-os tábla kezdte a küzdelmeket, ahol Sebesi Patrik (ELTE) a hetedik helyet szerezte meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában