Izgalmas meccsek

2023.04.25. 12:33

Tenisztorna Taki emlékére - fotók

Sikeresen lezajlott, remek meccseket hozztt a 2.Takács József Tenisz Emléktorna.

Tóth Gábor

A férfi párosok hármas körmeccsének szereplői: a győztes Pálóczy/Sákovics duó (elöl), a 2. helyezett Bokor/Csendes páros és a bronzérmes Hajszán/Kiss duó, valamint a férfi páros +120 kategória döntősei: a győztes dr. Birosz/Polyák, valamint az ezüstérmes dr. Rajki/Palotai kettős

A Sport és Ifjúsági Iroda támogatásával szervezett erőpróbának a Savaria TC Késmárk utcai sporttelepe adott otthont. A rendezvény megnyitóján Takács József özvegye és Tóth Kálmán, a városi sport bizottság elnöke, valamint Palotai Zoltán versenyigazgató köszöntötték a résztvevőket. Három kategóriában versenyeztek az amatőr teniszezőknek.

Férfi egyesben 16-os tábla indult. Az aranyérmet Czeglédi Gábor érdemelte ki, másodikként Tüskés György, harmadikként Sáfrány Ákos, negyedikként Rózsavölgyi Zoltán végzett.

Férfi páros kategóriában kilenc páros nevezett. Három hármas csoportban küzdött a küzdelem, majd a három csoportgyőztes szupredöntőn osztozott el a dobogós helyezéseken. A megmérettetésből a Pálóczy László-Sákovics Péter duó jött ki győztesen - mindkét meccset megnyerve. Második helyezett a Bokor Tibor-Csendes Tamás duó lett, a harmadik pedig a Hajszán Imre-Kiss Ferenc kettős.
 

 A férfi páros +120-as kategóriában két hármas csoportban kezdtek a párosok. A csoportmeccsek után a két második helyezett a bronzmérkőzésen csapott össze, a két győztes pedig döntőt vívott. A harmadik helyet végül a Bilics László-dr.De Jonge Tamás duó nyerte a Czika László-Őri László kettős előtt. A döntőben a dr. Rajki Csaba-Palotai Zoltán párosnak meccslabdája is volt a győzelemhez, a végén mégis a dr. Birosz Béla-Polyák Kálmán duó ünnepelhetett - 7:5, 4:6, 11:9 arányban diadalmaskodott.
- Egy csodálatos időben, kiváló pályákon lejátszott emléktornán vagyunk túl. Nagyszerű, színvonalas, izgalmas meccseket hozott a rendezvény. Ráadásul roppant baráti hangulatban, sportszerű keretek között. Az eredmény szinte másodlagos volt, a torna valóban a megemlékezésről szólt, Taki, Takács József volt városi sportigazgató fentről biztosan örömmel nézte a rendezvényt! Folytatás jövőre, a 3. Takács József Emléktornán! - összegzett Palotai Zoltán főszervező, versenyigazgató.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában