Labdarúgás

2023.05.05. 17:00

A címvédés a Haladás VSE célja! - Hétvégén Debrecenben rendezik a futsal Magyar Kupa négyes döntőjét

A hétvégén Debrecen, a Főnix Csarnok ad otthont a futsal Magyar Kupa négyes döntőjének – a címvédő Haladás szombaton 15.30-kor a Kecskemét ellen vív elődöntőt.

Tóth Gábor

Forrás: Unger Tamás

A hétvégén Debrecen, a Főnix Csarnok ad otthont a futsal Magyar Kupa négyes döntőjének – a címvédő Haladás szombaton 15.30-kor a Kecskemét ellen vív elődöntőt.

A bajnoki listavezető Haladás futsalcsapata már háromszor (2018, 2020, 2021) nyert Magyar Kupát – most pedig történelmi tettre, címvédésre készül. Az elődöntőben a jó ismerős Kecskemét az ellenfél. Az alapszakaszban a Haladás hazai pályán ikszelt soros riválisával  (4-4), majd idegenben elverte (3-1). A felsőházban eddig egy meccset vívtak a felek: a HVSE 8-3-ra nyert Kecskeméten. A Haladás egyébként kirobbanó formában van, előző öt bajnokiját megnyerte, ezen az öt meccsen 30 (!) góllal terhelte meg ellenfelei kapuját.

– Dróth Zoltán sérült, kihagyja a Final Fourt, mint ahogyan brazil légiósunk, Cassemiro Arnon is, Rutai Balázs viszont felépült térdsérüléséből, visszatért a keretbe – árulta el Pálmay Tamás, a HVSE futsal szakágvezetője. – Természetesen a minél jobb eredmény a célunk, de egyelőre csak egy meccsre, a Kecskemét elleni összecsapásra fókuszálunk. Azonban jó formában van a csapat, motivált a társaság, ezért bizakodva várjuk a kupahétvégét.

– Esélyesként lépünk pályára, de a kupa más műfaj, mint a bajnokság, egy meccsen bármi megtörténhet – mondta Calvo Rodriguez Juan Ramon, a HVSE mestere. – Ellenfelünk jó csapat, erős, bő kerettel – kiváló légiósokat, rutinos magyar játékosokat vonultat fel. Nem lesz könnyű dolgunk, de ha hozzuk az elmúlt meccseken mutatott szintet, akkor nem lehet probléma.

A Haladás pénteken, a közös ebéd után útra kelt, este már a Főnix Csarnokban edzett a csapat. Futsal Magyar Kupa, menetrend, elődöntők, szombat: Kecskemét–HVSE 15.30, Berettyóújfalu–Rubeola 18.00. Vasárnap: döntő, 15.30.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában