Egy napik ránk figyelt a fél világ

2023.05.10. 11:11

Drámaian zárult a Tour de Hongrie vasi szakasza: célfotó és bukások - fotók, videók - frissítve

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

16.25

Drámai véghajrát hozott a Tour de Hongrie első, vasi szakasza. Izgatottan várta a népes közönség Szentgotthárdon, hogy ki hajt át először a célvonalon. Ekkor még nem lehetett sejteni, hogy ekkora izgalmak közepette futnak be a versenyzők, ugyanis csak a célfotó után lehetett megállapítani, hogy a holland nemzetiségű Dylan Groenewegen érkezett be elsőként a célba. 

Nem sokkal előtte egy komoly bukás is történt, amit a bolyból többen nem tudtak kikerülni. 

Forrás: m4sport.hu

15.05

15 óra után két perccel ment át a mezőny az Őrség fővárosában, Őriszentpéteren.

14.00 - 14.15

Körmenden is átsuhant a kerékpáros karaván, a tervezett időponthoz képest néhány perccel később. 

 

12.30 - Elrajtolt a 44. Tour de Hongrie mezőnye Szentgotthárdról

Helyi tornászlányok édes performansza után elrajtolt a Tour de Hongrie mezőnye Szentgotthárdról, a Széll Kálmán térről. A mezőnyt Huszár Gábor, Szentgotthárd polgármestere, a sportesemény szakaszvédnöke, dr. Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár, Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie főszervezője, Stephen Rosche, profi országúti kerékpáros és Princzinger Péter, a Magyar Kerékpár Szövetség engedte útjára. A táv 168 kilométer, két kört tesznek meg a versenyzők. A befutó Szentgotthárdon, a Kossuth Lajos utcában lesz, délután negyed 5 körül. 

 

12.00

Alig fél óra van már csak hátra és elrajtol a mezőny a Nagyboldogasszony Plébániatemplom elől.

 

11.30

Egy órával a rajt előtt megérkezett Szentgotthárdra dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, aki érdeklődésünkre egyebek mellett elmondta: büszkeséggel tölti el, hogy a kerékpársport ilyen színvonalon van jelen Magyarországon. 

"A fél világ ránk figyel" - Eisenkrammer Károlyt, a Tour de Hongrie főszervezőjét kérdeztük

Eisenkrammer Károly elmondta: a Tour de Hongrie mezőnye a Giro d'Italia mezőnyével vetekszik. A Szentgotthárdról rajtoló, ide visszaérkező verseny iránt óriási a nemzetközi érdeklődés.

11.00 

Huszár Gábor, Szentgotthárd polgármestere adott videós interjút portálunknak.

10.00

Szentgotthárd számára különleges alkalom és esemény a Tour de Hongrie, amely 12.30-kor rajtol el a város ikonikus épülete, a Nagyboldogasszony Plébániatemplom elől. A kétkörös, 168 kilométeres verseny befutója is Szentgotthárdon lesz délután negyed öt magasságában a Kossuth Lajos utcában, a Szentgotthárdi Sport és Szabadidőközpontnál. A verseny számos települést érint Vas vármegye déli részén, többek között a két várost, Körmendet és Őriszentpétert is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában