Labdarúgás

2023.05.05. 17:52

Hajrá Szombathely, hajrá Kőszeg! - Szombathelyen rendezik a labdarúgó diákolimpia országos döntőt

Péntektől vasárnapig a Király Sportlétesítményben rendezik a lány III-IV., és a fiú IV. korcsoportos labdarúgó diákolimpia országos döntőt négy vasi résztvevővel.

Sütő Dániel

Forrás: Cseh Gábor

A 2022/2023. tanév Labdarúgás III-IV. korcsoport Leány és IV. korcsoport Fiú Diákolimpia® Országos Döntőjét péntektől vasárnapig bonyolítják le a szombathelyi Király Sportlétesítményben. Az eseményen a III-IV. korcsoport leány és a IV. korcsoport fiú versenyzői csapatban mérik össze tudásukat, hogy a küzdelem végén a legjobbak megszerezzék a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címet. A rendezvény házigazdái, a Magyar Diáksport Szövetség és a Vas Megyei Diáksport Egyesület. Az országos döntőt 20 lány és 20 fiú csapat részvételével rendezik. A vasi színeket a lányoknál a szombathelyi Zrínyi, valamint a Boldog Brenner Iskola együttese képviseli, míg a fiúknál ugyancsak két csapatnak szurkolhatunk vármegyénkből, a kőszegi Béri Balog és Árpád-házi Szent Margit alakulatának.  

A Haladás Sportkomplexum sportcsarnokában szervezett megnyitó ünnepségen Dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője köszöntötte elsőként a megjelenteket. Felhívta a vendégek figyelmét a Nyugat Királynőjének dicső múltjára, illetve megemlékezett a Haladás VSE-ről, amelynek immár 104 éve íródik a történelme. A városvezetés nevében Dr. Horváth Attila, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere üdvözölte a vendégeket. A politikus a csapatsportok közösségteremtő erejét hangsúlyozta. Mint mondta, a labdarúgás is csak egy játék, aminek végső soron legfőbb célja, hogy résztvevői jól érezzék magukat. Természetesen, mint minden versenyen, itt is lesznek vesztesek és győztesek, ám ha lelkiismeretesen a résztvevők mindent beleadnak, akkor már győztek. A csapatokat dr. Füzi Ákos, az MDSZ jogi osztályvezetője is köszöntötte.  

A versenyek helyszíne a Király Sportlétesítmény. A lány csoportmeccseket szombaton 8.50-17.00 között, míg a fiú csoportmeccseket 9.30-17.40 között rendezik. A vasárnapi helyosztókat 8.30-12.30 között játsszák az érintett csapatok. Az eredményhirdetésre várhatóan május 7-én (vasárnap) 13:00 órakor kerül sor a Király Sportlétesítményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában