Kosárlabda

2023.05.22. 14:24

Harmadik meccs - folytatódik az aranycsata

Az NB I.-es férfi kosárlabda-bajnokság döntőjének harmadik felvonásán a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely kedden 17.45-től (M4 Sport) fogadja az Albát.

Tóth Gábor

A címvédő Falco és a trónkövetelő Alba érdekes, kiélezett csatát vív egymással. A párharc első, szombathelyi meccsét úgy nyerte meg 12 ponttal a Falco, hogy az Alba már 18 ponttal is előrébb járt (82-70). A szombati, székesfehérvári összecsapáson a szünetben már győztesnek tűnt, 22 ponttal vezetett a Falco, hogy aztán a végén az Alba kicsikarja az egy pontos győzelmet (81-80) – Cowels az utolsó pillanatban egy büntetőt elrontott, így nem tudta hosszabbításra menteni a csatát. Az egyik fél három megnyert meccséig tartó párharc így 1-1-re ál.

– A bajnokok nem érnek rá panaszkodni, azon dolgoznak, hogy minél jobbak legyenek! – vezette fel egy szűk mondattal a kedd esti Falco–alba mérkőzést Milos Konakov, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely mestere, Milos Konakov.

A szombathelyiek légiósa, Matthew Tiby már bőbeszédűbbnek bizonyult.

– A két mérkőzés tapasztalata alapján azt mondom, hogy rendre az a csapat nyert, amelyik jobb védekezéssel rukkolt elő a második félidőben, így a hajrában – összegzett Tiby. – Vagyis kulcsfontosságú lesz a védekezésünk minősége, a lepattanózásunk hatékonysága. Nagy hőfokú, kiélezett, fizikális csatára van kilátás – sokat számít az is, hogy fejben ki lesz rendezettebb. A szurkolóink segítségével ki fogjuk csikarni a győzelmet!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában