Megyei labdarúgás

2023.05.30. 13:23

Megyei II.: ikszelt a Gencsapáti Lukácsházán, 12 gólig jutott a Vasszécseny, botlott az Egyházasrádóc - fotók

A megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság északi csoportja a 28. fordulóval folytatódott, míg a déli csoportban a 24. játéknap mérkőzéseit rendezték. Már bajnok a két éllovas, az Újperint és a Csákánydoroszló.

Tóth Gábor, Kelemen Attila

Fotó: © Cseh Gábor

Északi csoport

Schott Lukácsháza–Gencsapáti 2-2 (2-1). Lukácsháza, vezette: Pintér B.

Lukácsháza: Bán – Bolfán (Horváth Sz.), Toldi, GOMBÁS, Pungor (Gyüre), Döbör, NÉMETH B., Varga M., Krancz (Rozmán), László (Tóth D.), BŐSZE.

Gencsapáti: Horváth Gy. – Kovács G., Sulyok (Varga R.), SOLDATENKO, DANCS, Fülöp, Bokor, Roshko, Lőrincz, Janek (Egyed), Pochernin.

Gól: László, Németh B., ill. Soldatenko, Dancs.

A vendég, rögtön góllal nyitotta a szomszédvári derbit. A hazai csapat rendezte a sorait, a 32. percre megfordította a találkozót. A hazai csapat támadásban is maradt, lesgólt és kihagyott helyzeteket ért el. De az újabb hazai gól nem akart összejönni. Ezt kihasználva a vendég a második félidő közepén egy egyéni villanást követően büntetőhöz jutott. A hazaiak kapusa bravúrral hárított, a labda a végrehajtó elé került vissza, aki javított. Színvonalas, az osztály iramát meghaladó mérkőzésen ikszelt egymással a két élcsapat.

Uraiújfalu–Pecöl 1-0 (0-0). Uraiújfalu, v.: Szabó III. Z.

Uraiújfalu: Horváth B. – Szabó M., Gáspár (Kollárits), Gallen, Szabó B., Burka, Németh B. (Kovács G.), Pungor, Keszei, Agg, Simon (Vörös).

Pecöl: Kollarics – Kiss B., Orsós, Svób, Oszkó, Szabó P., Boncz, Németh I., Seper, Horváth B., Németh Z.

Gól: Kovács G.

Kiállítva: Seper (67., Pecöl), Kiss B. (77., Pecöl).

A hazai csapat támadólag lépett fel a mérkőzés elején míg a vendégek kontrákra rendezkedtek be. A második félidőben a megfogyatkozott Pecöl ellen egy pontrúgás döntötte el a mérkőzést. A hazai csapat így életben tudta tartani az érmes reményeit

Boba–Kemenesalja 2-4 (2-0). Boba, v.: Baán A.

Boba: Fábián – Binder (László), Fodor (Balogh Ma.), Bugyi, Szabó J., Dákai, Kóbor (Porkoláb), Szigeti, Magyar (Balogh Mi.), Prépost, Borsodi (Dénes).

Kemenesalja: Hujbert – Németh M. (Géczi), Szakál (Bodor), Őri, Czöndör, Horváth B., Lőrincz (Fülöp), Erdélyi, Vajda, Varga R., Szabó B.

Gól: Bugyi, Borsodi, ill. Szabó B. (2), Erdélyi, Lőrincz.

Conoil Mersevát–Újperint 1-6 (0-3). Mersevát, v.: Szabó Ch.

Mersevát: Patyi – Gönye, Dénes (Czupor), Pethő (Döbröntei), Kulman, Horváth Zs., Orbán, Barabás, Nagy Á., Takács M. (Szalai-Golda), Takács B.

Újperint: Kovács Á. – Fliegler (Hujber), Kovács Zs. (Sásdi), Viszket, Kovács G., Egyed (Nyári), Hegedűs (Francia), Czingráber, Kiss Á., Szabó Z., Szalay (Horváth M.).

Gól: Pethő, ill. Szabó Z. (4), Kiss Á. (2).

A mindvégig küzdelmes találkozón papírforma eredmény született – mellyel bajnoki címet ünnepelhetett az Újperint.

Elektromol Spari–Kemenesmagasi 3-0 (2-0). Szombathely, v.: Magyar Gy.

Spari: Pungor – Neubauer (Eberhardt), Tóth A., Varsányi, Jónás, Pados, Majtényi, Németh V., Kovács A. (Barbalits), Dienes, Bolfán (Sipos).

Kemenesmagasi: Papp Á. – Viszked (Solymos), Molnár Zs., Horváth T. (Király), Fülöp, Bándoli, Poós, Palotai Á., Csemer (Princzes), Kerekes, Balogh D. (Molnár T.).

l: Varsányi, Pados, Majtényi.

Jól – kapufával, gólhelyzettel – kedte a meccset a Spari. És a folytatásban is fölényben futballozott, a nyomás pedig gólokká érett – biztosan, megérdemelten nyert a házigazda.

Sé Honvéd–Alsóújlak 2-1 (2-1). Sé, v.: Horváth P.

Sé: Botz – Kiss Mi., Séfer, Romsics, Kovács K. (Sümegi), Muzsai, Halmos, Fichtacher, Rada (Pados), Kiss Má., Uri.

Alsóújlak: Szőnye – Kaposi, Tóth Á. (Káldi I.), Varga K. (Kántor), Pados (Vasas), Toldi (Papp A.), Varga Á., Varga N., Káldi M., Ódor, Varga R.

Gól: Kiss Má. (2), ill. Ódor.

A hazaiaknál rengeteg hiányzó volt, ezért dupla energiák mozgósítására volt szükség a jó képességű rivális ellen. A hazai csapat támadólag lépett fel, de a vendégek állták a sarat, sőt egy szerencsés góllal vezetést szereztek. De meghozta gyümölcsét a séiek megalkuvást nem tűrő játéka, az első félóra végén két szép egyéni villanással fordítottak. Jól focizott a vendéglátó, rengeteg góllal kecsegtető támadást vezettek, de a helyzetek kihasználatlanul maradtak, így csak minimális volt az előny a félidőre. A második félidő kiegyenlített játékot, óriási küzdelmet hozott. Fokozódtak az izgalmak parázs jelenetek, kemény párharcok jellemezték a félidőt. Helyzetek mindkét oldalon akadtak, de az eredmény már nem változott. Összességében kitűnő játékvezetés mellett nem kellett csalatkozniuk a mérkőzésre kilátogatóknak, hiszen egy végig nyílt, színvonalas mérkőzést vívott a két csapat, melyen a minimális hazai győzelem teljesen megérdemelt.

Szeleste-Pósfa–Bozsok 2-0 (1-0). Szeleste, 100 néző, v.: Pintér B.

Szeleste-Pósfa: Szentgyörgyvári – Nardai, Maráczi, Horváth D. (Horváth E.), Fülöp, Horváth R., Riba (Németh B.), Molnár G., Kovács T., Szele, Fehér (Kovács M.).

Bozsok: Szenteleki Á. – Bigner, Kratochwill, Hankó, Szenteleki B. (Kalmár), Pál, Dévényi, Németh O., Szalai, Tompek (Pónácz), Kiss M.

Gól: Fülöp, Fehér.

Egy szenzációs félpályás góllal szerzett vezetést a Szeleste az elején. Utána átadta a területet a Bozsoknak, de a vendég meddő mezőnyfölényben futballozott, csak kisebb helyzetekig jutott. Végül a több helyzetet kidolgozó hazaiak góllal fejezték be a találkozót. A vendéglátónál mindenki jól játszott

A következő, 29. forduló menetrendje, szombat, 17.30: Lukácsháza–Gérce-Vásárosmiske. Vasárnap, 17.30: Pecöl–Boba, Bozsok–Uraiújfalu, Alsóújlak–Szeleste-Pósfa, Kemenesmagasi–Sé, Újperint–Spari, Gencsapáti–Mersevát. Szabadnapos: Kemenesalja.

Déli csoport

Őriszentpéter–Egyházasrádóc 1-1 (1-0). Őriszentpéter, vezette: Monostori I.

Őriszentpéter: Tarafás – Szabó D., Kaszás, Varga A. (Mihályka), Kósa (Őr), Sály, Szabó S., Horváth L., Tamaskó (Szalai), Szép, Németh A.

Egyházasrádóc: Bali – Merőtei T., Németh Martin, Bányik, Varga Z., Krajczár, Móricz (Szijj), Fejes, Németh Marcell, Zimonyi (Merőtei G.), Varga D. (Rácz).

Gól: Sály, ill. Németh Martin.

Szentpéterfa–Gyöngyöshermán-Szentkirály 3-3 (0-1). Szentpéterfa, v.: Bíró O.

Szentpéterfa: Geosits – Udvardi (Török A.), Wágner K., Pataki, Gaál, Skrapits D., Wágner R., Hoós G., Hoós B., Páll, Skrapits I.

Gyöngyöshermán: Czöndör – Nagy T., Bihun, Kis Z., Fülöp (Dénes), Jantos, Németh Sz. (Szekér), Bazsó, Kis L., Séfer, Kovács D.

Gól: Gaál, Wágner R., Hoós B., ill. Bazsó (2), Séfer.

Kiállítva: Nagy T. (6., Gyöngyöshermán).

Az első félidőben megnyerhette volna a meccset a 6. perctől emberhátrányban játszó Gyöngyöshermán. A második játékrészben azonban nagyot küzdött a házigazda, és döntetlenre mentette a meccset – sőt, a hajrában a győzelemre is volt esélye. De a döntetlen igazságos eredmény.

Bajánsenye–Rábatótfalu 1-3 (1-1). Bajánsenye, 100 néző, v.: Szendrődi B.

Bajánsenye: Kalamár – Bagó (Horváth J.), Kovács V., Koltai, Varga D., Hodács, Kosár, Fábián, Propszt, Horváth Z., Horváth B.

Rábatótfalu: Szukics – Keresztúri, Lovenyák, Bánfi-Nagy (Falb, Akl), Papp V., Domján D., Sütő, Szakács, Anderkó, Kovács Á. (Bouti), Náricza.

Gól.: Koltai, ill. Papp V., Sütő, Bánfi-Nagy.

Az első félidőben mindkét oldalon adódtak helyzetek. A Bajánsenye szerzett vezetést, a vendégek gyorsan egyenlítettek. A második játékrészben a hazaiak birtokolták többet a labdát, több helyzetet is kialakítottak, de a Rábatótfalu jól megszervezte a védekezését, vagy a kapusa védett parádésan. A vendég a végén jutott el a hazaiak kapuja elé, mindkét helyzetét góllal zárta – és három ponttal távozott. A mérkőzés színvonalát csak a játékvezető kioktató, okoskodó ténykedése múlta alul.

Tutitextil-Körmend VSE–Horváth Ranch Kft. Nádasd 1-8 (0-4). Körmend-Horvátnádalja, v.: Sebesi P.

Körmend: Bohus (Nagy M.) – Horváth D. (Takács), Papp P., Horváth Á., Simon, Meixner, Frühvirth, Petrovics, Sákovits (Szabó P.), Kazinczki, Jóna.

Nádasd: Rejtli – Kovács K., Pálmai, Péter, Zsoldos (Balogh B.), Varga M., Meskó, Németh B., Mesics, Burka, Lónai.

Gól.: Kazinczki, ill. Lónai (2), Meskó (2), Németh B., Kovács K., Varga M., Burka.

Kiállítva: Horváth Á. (45., Körmend VSE).

A hazai csapat ismét létszámgondokkal küzdött, és ismét elvesztette egyik játékosát sérülés miatt. A vendégek győzelme megérdemelt.

Rum–Vasszécseny 12-0 (7-0). Rum, v.: Talabér N.

Rum: Kozma – Székely (Lepár), Horváth T., Pupp, Molnár M. (Baranyai), Tárkányi, Kovács B., Koronczai, Leitgeb (Varga M.), Rosta, Horváth Á.

Vasszécseny: Asztalos – Dankó, Virág, Kiss K., Háder, Horváth R., Móricz, Vadász, Karai.

Gól.: Horváth Á. (7), Koronczai (4), Székely.

Felsőcsatár–Csákánydoroszló 1-5 (1-2). Felsőcsatár, vezette: Imre B.

Felsőcsatár: Sásdi – Cobzaru (Windisch), Horváth, Pehr, Csák, Schmlzl, Böhm, Cseri, Hábetler, Késmárky, Krajczár.

Csákánydoroszló: Tóth (Baba) – Sáfár, Draskovics (Gérnyi), Török, Pandur (Németh), Dudás (Márton), Dedics, Sárközi, Albert (Takács Sz.), Urbán, Takács Á.

Gól: Cseri, ill. Sáfár, Urbán, Draskovics, Németh, Takász Sz.

Telekes–Tanakajd 5-3 (1-2). Telekes, v.: Koronczai C.

Telekes: Blaskovics – Dézsi (Kónya), Osbáth, Németh, Orsós, Görcsi P. Cs., Czövek (Vörös J.), Osvald (Vörös B.), Vincze M. (Vincze D.), Valkóczi (Molnár), Görcsi D.

Tanakajd: Marcz – Tóth, Róka, Marcz G., Orsós, Varga, Marcz M., Pesz (Bogács), Szalai, Kiricsi, Karáth.

Gól:  Görcsi P. Cs. (2), Görcsi D., Németh, Kónya, ill. Szalai (2), Marcz M.

Álmosan kezdett a hazai gárda, mégis megszerezte vezetést.  De a vendég fordított. Szünetben rendezte sorait a házigazda, lendületesen tért vissza a pályára, a 73. percben már 5-2-re vezetett. A Tanakajd a hajrát szorossá tette – de a hazai győzelem megérdemelt.

A következő, 25. forduló menetrendje, szombat, 17.30: Gyöngyöshermán–Telekes. Vasárnap, 17.30: Csákánydoroszló–Egyházasrádóc, Nádasd–Őriszentpéter, Vasszécseny–Körmend VSE, Rábatótfalu–Rum, Tanakajd–Bajánsenye, Felsőcsatár–Szentpéterfa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában