Kézilabda

2023.05.20. 22:44

Könnyes SZKKA-diadal - Kiütötték Pődörék az Algyőt, de maradnak az NB I/B.-ben - fotók

Az NB I/B.-s női kézilabda-bajokság záró fordulójában ugyan 19 góllal verte az SZKKA az Algyőt, de a Kozármisleny is győzni tudott az Orosháza ellen, így a baranyaiak jutottak fel az NB I.-be.

Sütő Dániel

Forrás: Cseh Gábor

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia–Levendula Hotel Algyő 39-20 (19-12). Szombathely, Dr. Gál László Egyetemi Sportcsarnok, 250 néző, női NB I/B.-s kézilabda-mérkőzés, vezette: Csányi T., Gadányi T.

SZKKA: Balog, Christe, Fritz (kapusok), Balogh P. 3, Pődör B. 9, Pődör R. 3, Szmolek 3, Tanaskovics, Győri 1, Kulcsár 6, Varga N. 4, Horváth An. 4, Biró 4, Török F. 2. Edző: Pődör Zoltán.

Az eredmény alakulása. 8. perc: 7-5. 19. p.: 14-9. 27. p.: 17-12. 33. p.: 22-12. 42. p.: 27-13. 55. p.: 36-19.

Kiállítások: 4, ill. 2 perc.

Hétméteresek: 4/4, ill. 5/6.

Az nem volt kérdés a mérkőzést megelőzően, hogy az SZKKA legyőzi-e vagy sem az algyői alakulatot, hiszen csak a diadal jöhetett szóba hazai részről, hiszen csak így tarthatta életben a Pődör-csapat feljutási reményeit. Ugyanakkor fél szemmel folyamatosan figyelni kellett, hogy mi zajlik Kozármislenyben. Az NB I.-be feljutó Vasas mögött már csak egyetlen hely volt kiadó, amelyért a vasiak és a baranyaiak folytattak ádáz küzdelmet. Az SZKKA szezonzáró, egyetemi sportcsarnokban megrendezett sorsdöntő találkozóján Kárász Szimonett nyitotta a gólok sorát. Az Algyő ekkor vezetett először és egyben utoljára a találkozó során. A tét nem volt kicsi, ám Pődör Blankáékat nem nyomta agyon a teher, nagyon magabiztos, meggyőző játékkal építgették a szombathelyiek előnyüket. A 6. percben Varga Nikolett góljával már négy találattal vezetett a házigazda a vendégek előtt (6-2). Nem igazán tudta tartani a lépést Zsilák Katalin együttese az SZKKA-val, amely az első félidő hajrájában 19-12-re lépett el ellenfelétől. Pődör Zoltán két fiatal tehetsége is pályán volt már ekkor, Biró Dorina és Török Fanni is jól szállt be a játékba. A meccs krónikájához tartozik az is, hogy az utolsó 5 percben nem tudott betalálni az Algyő, amelynek helyzetét nehezítette Nagy Leonóra kétperces kiállítása is.

Térfélcserét követően egy sebességfokozattal feljebb kapcsoltak a hazaiak és Varga Nikolett gyors, két egymást követő találatával már 10-zel járt ellenfele előtt a szombathelyi csapat (22-12). Az Algyő többször is hosszú percekig képtelen volt betalálni az SZKKA ketrecébe, amit kíméletlenül büntetett a házigazda. Mindeközben Kozármislenyben nagy csata dúlt, hiszen a félidei ötgólos hazai fór tovatűnt, egyenlített az Orosháza, így újra nyílt a meccs. A szombathelyiek azonban ezzel mit sem törődve saját találkozójukra koncentrálva egyre nagyobb előnyre tettek szert, aminek eredményeként hamar eldőlt a találkozó. Végül alaposan megszórta az SZKKA az Algyőt, amelynek esélye sem volt Szombathelyen. A kiütéses diadalhoz azonban nem társulhatott feljutást ünneplő fieszta, mivel a mislenyiek az utolsó 15 percben biztosan verték az ONKC-t, így ők léphetnek fel az NB I.-be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában