Kosárlabda

2023.05.21. 21:44

Nagy csata után címvédés a városi-városkörnyéki kosárlabda-bajnokságban - fotók, videó

Véget ért a 2022/2023-as városi-városkörnyéki amatőr kosárlabda bajnokság - a 9700.hu megvédte a bajnoki címét, a SZoESE gárdáját gyűrte le a döntőben.

Tóth Gábor

Forrás: Szendi Péter

A hagyományoknak megfelelően vasárnap délután a Sugár úti kiscsarnok adott otthont a bronzmeccsnek és a döntőnek - sok szurkoló előtt, remek hangulatban léptek pályára a csapatok. Előbb a Cosmos Home és a Büki TK mérkőzött a bronzéremért, majd pedig a bajnoki címért csapott össze az alapszakaszgyőztes és címvédő 9700.hu Ingatlaniroda és a legfőbb kihívó, a SZoESE.

Cosmos Home - Büki TK 49-47 - bronzmérkőzés. 

Cosmos Home: Fekete Z. 8/6, Nagy B. 8, Horváth T. 8, Horváth M. L. 7, Szlávik M. 6/3, Horváth D. 5/3, Erős L. 4, Kőhalmi Krisztián 2, Berkó Á. 1, Szita G. -, Gaál Á. -, Kaczmarski Zs. -.

Büki TK: Kovács B. B. 21/9, Fancsali A. 12/6, Szendi K. J. 6, Katona R. 4, Kámán K. 2, Kovács B. 2, Berényi G. -, Polgár K. -, Korándi Sz. -, Hajdu A. L. -.

A Bük jól kezdett, és második negyed elejéig biztosan vezetett (11. per: 11-17). Majd rendezte sorait a Cosmos Home, és harmadik negyed közepéig fej-fej, váltott vezetéssel mellett haladtak csapatok (25. perc: 33-30). Majd a 28 perc után a Cosmos Home lendületbe jött és nyolc pontos vezetést harcolt ki magának az negyedik negyedre. A Cosmos Home hiába kezdte jól az utolsó tíz percet, és lett kétszámjegyű a különbség (32. perc: 42-32), a Bük nem adta fel, három pontra faragta a hátrányát (36. perc: 43-40). Az utolsó percekben úgy tűnt, hogy a szombathelyi csapat újra nagyobb előnybe kerül, azonban a bükiek a 40. perc elején egy pontra zárkóztak. Egy sikeres Cosmos Home-os büntető után a bükiek támadhattak, dobhattak két büntetőt, de hiába szedték vissza a második, szándékosan mellé dobott kísérletet, nem sikerült egalizálniuk - nyert a Cosmos Home.

9700.hu Ingatlaniroda - SZoESE 52-49 - döntő.

9700.hu Ingatlaniroda: Mitterstiller A. Cs. 14/3, Gyuk Zs. 10/6, Szanati M. 9, Mondl Sz. 6/6, Csiszár D. 5/3, Lukács T. 3, Janzsó Z. G. 3/3, Henrik I. 2, Weszelovits A. -, Szalai Zs. -, Horváth I. -, Bodorkós M. -

illetve

SZoESE: r. Popgyákunik B. 14, Simon B. J. 13/6, Galambos M. 6/6, Kozma M. N. 5/3, Balogh Z. Á. 4, Harsányi Á. 3, Dr. Nagy N. 2, Földi H. 2, Gábor M. -, Svajda G. -, Kőszegfalvi D. -.

Gyorsan magához ragadta a kezdeményezést az első pillanattól feszült mérkőzésen a SzoESE (5. perc: 2-6). Majd a negyed vége előtt átvette a vezetést a címvédő, és az első etapot minimális egy pontos különbséggel megnyerte. A második játékrész elején előbb meglépett kihívójától a 9700.hu (17. perc: 21-15), majd a nagyszünetig tartotta is pár pontos előnyét. Fordulás után nem esett sok pont, így az egyetemisták felzárkózhattak két pontra és ezt a minimális különbséget tudták tartani a negyed végéhez közeledve is (28. perc: 29-27). Egyre fokozódott a feszültség a pályán, kosár és büntető váltások -na meg technikai hibák - után csupán egy ponttal járt előbbre a 9700.hu (30. perc: 36-35). A záró játékrészben sokáig nem tudott betalálni az első bajnoki címére törő SzoESE, és úgy tűnt, hogy magabiztos előnyt épít fel magának a címvédő (37. perc: 42-35). Azonban egy vendég akció és hazai fegyelmezetlenség öt pontot ért a SZoESE számára, így szoros végjátéknak lehettek szemtanúi a szurkolók. Az utolsó két percre fordulva növelte előnyét a címvédő (39. perc: 45-42). Egy gyors tripla-váltás után a csapatok már csak büntetőkből találtak be, a különbség nem változott. Így a tavalyi szezonhoz hasonlóan idén is - bár jóval szorosabb mérkőzésen - legyőzte kihívóját a 9700.hu Ingatlaniroda és már hatszoros bajnoka lettek a Szombathely városi-városkörnyéki férfi kosárlabda-bajnokságnak.

- Nagy örömünkre ismét szinte telt ház, kiváló hangulat fogadta a csapatokat - értékelt Esztergályos Róbert, a szervező Vas Megyei Kosárlabda Szövetség ügyvezetője. - A döntő roppant feszült, nagyon kiélezett meccset hozott, a tét rányomta a bélyegét a pályán lévők hangulatára - nagy csatát nyert meg a 9700.hu Ingatlaniroda. A bajnokság összességében sikeresen lezajlott, gratulálok a csapatoknak. Ám egy kicsit féltem a bajnokságunk jövőjét, hiszen egyre fogynak a résztvevők, idén csak kilenc csapat nevezett. Sajnos a fiatalok hiányoznak a rendszerből, sem a szombathelyi, sem a körmendi utánpótlásból kiöregedő játékosok nem maradnak a sportág mellett, nem fordulnak az amatőr kosárlabda felé - alig-alig vannak 20 év körüli játékosok a mezőnyben. Bíztatom a fiatalok, próbálják ki a bajnokságunkat, több csapat elég jó színvonalat képvisel, és jól szervezett a pontvadászat - mindenkinek segítünk, aki részt szeretne venni a következő szezon versengésében!

A győztes 9700.hu Ingatlaniroda névsora: Mitterstiller András Csaba, Abért András, Horváth István, Lukács Tibor, Mondl Szilárd, Henrik István, Janzsó Zoltán Gábor, Szalai Zsolt, Gyuk Zsombor, Weszelovits Attila, Bodorkós Máté, Csiszár Dániel, Szanati Mátyás, Hende László, Jarosevits Róbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában