Kézilabda

2023.05.25. 12:26

NB II. kézi: ezüsttel zártak a büki lányok

Az NB II.-es kézilabda-bajnokságok 21. fordulójában a nőknél a Bük győzelemmel, míg a Sárvár vereséggel zárta a szezont, a férfiaknál nem volt esélye a Szentgotthárdnak.

Sütő Dániel

Hiába Molnár Zsófia (58) 17 gólja, kikapott a Répcelak

Forrás: Unger Tamás

VKL SE Győr–Büki TK 27-36 (14-14). Ikrény, 70 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Redling A., Uhrin R.

Bük: Szücs I. – Megyeri 1, Tamási K. 4, Tóth V. 6, Tar-Pukler 12, Marton D. 2, Gősi Luca 3. Csere: Büki, Szakály Sz. – Varga V., Schimmer-Szabó 4, Varga Zs. 2, Szekér P. 2, Szabó D. Edző: Baranyai Enikő.

Azt kérte csapatától Baranyai Enikő, hogy a szezon utolsó mérkőzését felszabadultan, mosolygósan játsszák végig. Ezt maradéktalanul meg is tették, sőt, emellett nagyon jó teljesítményt is nyújtottak, mind mezőnyben, mind kapus poszton. Bár a szezon jelentős részében a bükiek veretlenül álltak az NB II.-es tabella élén, a hajrára sajnos elfáradtak, így ezüstéremmel zárták ezt az évet.

Répcelaki SE–Celldömölki VSE 36-37 (14-17). Répcelak, 150 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Gyimesi M., Kékesi K.

Répcelak: Szalai N. – Lengyel K. 1, Major, Király J. 12, Molnár Zs. 17, Pődör P. 3, Sipos P. Csere: Pap B. 3, Szabó K., Patkó, Tóth T. Edző: Remete Róbert.

Celldömölk: Tömő A. –Freiberger I. 5, Szecsődi V. 13, Szomorkovits L. 6, Győrvári G. 2, Pup S. 4, Gyurák R. 3. Csere: Füzfa A., Németh V. 1, Balogh V., Pup R. 3, Szomorkovits A., Erdélyi E., Deé L. Edző: Salamonné Csótár Adrienn.

Zsiray Anna az előző mérkőzésen térdsérülést szenvedett, Szár Dzsenifer pedig a mérkőzést megelőző napon történt autóbalesete miatt esett ki a keretből – innen is mielőbbi gyors felépülést kívánunk nekik. Ezen körülmények miatt kénytelenek voltak a répcelakiak beállósaikat nélkülözve pályára lépni, ami alaposan megnehezítette a dolgukat. Az elejétől kezdve futott a Répcelak az eredmény után, folyamatosan tartotta 3-5 gólos előnyét a CVSE. Mindkét oldalon sok kétperces büntetéssel, lapokkal teletűzdelt volt a játék. A répcelaki lányok hatalmas küzdeni tudásának köszönhetően a meccs végére mégis vissza tudtak jönni a játékba, de a kiélezett hajrában végül mégis egy góllal alulmaradtak.

Remete Róbert: – Igazi kiesési rangadót játszottunk, mindkét félnek nagyon kellettek a pontok. Többször visszajöttünk 4-5 gólos hátrányból, de sajnos a végén nem tudtuk feltenni a i-re a pontot. A csapat a tudásának közel a maximumát hozta, akaratban, hozzáállásban példásan helytálltunk.

Salamonné Csótár Adrienn: – Többször is kiengedtük kezünkből a mérkőzést. Végül hektikus küzdelemben sikerült elhoznunk a két pontot.

Sárvárfürdő Kinizsi SE–Veszprém Pannon SE 22-31 (11-16). Sárvár, 200 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Herbert B., Szücs L.

Sárvár: Jurik – Horváth I. 7, Burghardt, Soós 1, Barcza 7,  Cser 1, Szemes. Csere: Varga – Virág 5, Kiss V. 1, Gerencsér, Horváth D. Edző: Pupp Adél.

A Veszprém végig vezetve, magabiztosan nyerte a mérkőzést. A házigazda Kinizsinek ezúttal csak felvillanásai voltak, ami kevés volt a győzelemhez.

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U22–SZESE Győr 20-29 (10-15). Szombathely, Dr. Gál László Egyetemi Sportcsarnok, 70 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Horváth K., Krupánszki K.

SZKKA U22: Fritz, Pados, Papp R. (kapusok), Kovács R. 2, Krilov, Szabó N. 5, Tóth B. 3, Szabó-Rácz, Lékai, Csizmazia 1, Lang, Halász 5, Pintér 1, Lepsényi 3. Edző: Vujovic Mirko.

A fiatal SZKKA helytállt, de komoly veszélyt nem tudott jelenteni a SZESE-re.

Szentgotthárdi VSE–KSE Tarján 21-32 (6-17). Szentgotthárd, 50 néző, NB II.-es férfi kézilabda-mérkőzés, vezette: dr. Csupor Cs., Tóth J.

Szentgotthárd: Szoták, Surányi, Kanics (kapusok), Szakács, Horváth N. 1, Katona 1, Kalamár 2, Kozma 2, Fekete 1, Háklár 5, Rónai 5, Molnár P. 2, Németh D., Miklós, Weidl 2. Edző: Ernst Attila.

Az első 10 percben még tartani tudta a lépést a házigazda Szentgotthárd a Tarjánnal. A vendégek ettől kezdve fokozatosan növelték előnyüket a vasiakkal szemben, akik több alkalommal percekig képtelenek voltak betalálni a tarjáni kapuba. A találkozó már az első félidőben eldőlt, mivel a Gotthárd 11 gólos hátrányban térhetett szünetre. A második félidőben tartotta előnyét a Tarján és magabiztosan nyerte meg a meccset.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában