Labdarúgás

2023.05.30. 14:21

Orosháza–Haladás VSE - Vasárnap osztályozót vív a megyei I. osztály bajnoka

A MLSZ Versenybizottsága elkészítette az NB III-as osztályozók párharcainak párosítását – a Haladás VSE ellenfele az Orosháza lesz.

Tóth Gábor

Forrás: VN-archív

Az Orosházi MTK-ULE 1913 együttesével mérkőzik meg a friss megyei I.-es bajnok Haladás VSE labdarúgócsapat az NB III-ba jutásért. Az oda-visszavágós párharc mérkőzéseit most vasárnap és június 11-én, szintén vasárnap rendezik 17 órától. Ha a második mérkőzés végén a párharc állása döntetlen, akkor 2x15 perces hosszabbítás, majd szükség esetén 11-esek döntenek – idegenben lőtt gól szabály nincs.

A Békés vármegyei bajnokság I. osztályát mindössze 10 csapat alkotta, de a Sarkadot menet közben kizárták. A bajnok a Végegyháza lett, de a klub nem vállalta a feljutást, így a 24 meccsen 59 pontot (19 győzelem/2 döntetlen/3 vereség) szerző orosháziakra szállt az osztályváltás lehetősége.

– A bajnoki címet természetesen megünnepeltük, de csak módjával, ugyanis számunkra még nem ért véget a szezon, egy feladat még vár ránk – mondta Szenczi Imre, a   Vas vármegyei bajnok Haladás VSE edzője. – Ha már idáig eljutottunk, szeretnénk az utolsó akadályt is sikerrel venni! Sajnos a lehető legmesszebbre lévő Orosházát kaptuk ellenfélnek, sokat kel utazni, de szeretnénk már szombaton útra kelni. Vannak kapcsolatai a klubunknak szerte az országban, így kaptunk videós anyagot, elemzést az ellenfelünkről – fel tudunk készülni. De természetesen szeretnénk saját stílusunkat ráerőltetni az Orosházára.  Az elmúlt napokban rengeteg gratulációt kaptunk, sokan bíztatnak minket – sokan várják, hogy legyen újra NB III.-as csapata Vasnak. Megpróbálunk megfelelni a várakozásoknak! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában