Eredmények

2023.05.05. 11:09

Remekül szerepeltek a vasi tornászok a Torna Diákolimpia Országos Döntőben

A Zrínyi Ilona Általános Iskola II. korcsoportos, valamint az ELTE Bolyai V-VI. korcsoportos csapata is dobogóra állhatott a fővárosi Torna Diákolimpia Országos Döntőben.

Sütő Dániel

A Bolyai ezüstérmes csapata - balról Tamás Flóra, Kerecsényi Boglárka, Csonka-Gergó Janka, Vincze Anna, Tüzes Hanna, Szabó Luca

Forrás: Bolyai

Április végén Budapest adott otthont a Torna Diákolimpia Országos Döntőjének. A "B" kategóriás I-II. korcsoportosoknak a Gloriett Sportiskolai Általános Iskola biztosította az igen szűkös helyszínt. A népes mezőnyben szépen teljesítettek a szombathelyi Bolyai Iskola csapatai. I. korcsoportban az ELTE Bolyai 7. helyezést ért el. A csapat tagjai: Erdei Veronika, Horváth Emma, Kovács Maja, Bánhidai Láva, Balogh Nóra, Tóth Boglárka. II. korcsoportban szintén 7. lett az iskola együttese Pásti Gréta, Szabó Júlia, Timer Borbála, Szabó Emma, Horváth Emma, valamint Zelkó Zsófia szereplésével.  

A III-IV. és V-VI. korcsoportos lányok már kitűnő körülmények között, a tornacsarnokban versenyezhettek. Az előbbiben 5. helyen végzett az ELTE Bolyai, soraiban Miklós Reginával, Tóth Emesével, Varga Barkával, Falussy Rózával, Ádám Dorottyával és Kiss Adéllal. A Jáki Nagy Márton Általános Iskola 10. pozícióban zárta a megmérettetést.                            

A középiskolás korosztályban 6. lett a Kanizsai Dorottya Gimnázium, 9. pedig Nagy Lajos Gimnázium. Egyéniben a kanizsais Pál Petra Natali az előkelő 7. helyen végzett.    

Az "A" kategóriások II. korcsoportjában a dobogó 2. fokára állhatott fel a Zrínyi Ilona Általános Iskola csapata. Egyéniben 1. lett Széll Réka 27,8 ponttal, 5. Vass Rebeka 27,25-tel, míg a 6. Rada Dóra 27,15 ponttal.

Az V-VI. korcsoportban csapatban a dobogó második fokán zárt az ELTE Bolyai. A csapat tagjai: Vincze Anna, Kerecsényi Boglárka, Tamás Flóra, Csonka-Gergó Janka, Szabó Luca, Tüzes Hanna. Egyéniben a Nagy Lajos-os Maráczi Fruzsina bronzéremmel zárt 45,2 ponttal, míg az ugyancsak Nagy Lajos-os Horváth Emma Flóra 44,0-val a 4. pozícióban végzett.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában