Súlyemelés

2023.05.25. 13:35

Súlyemelők Zalában - A Göcsej Kupán vettek részt a vasiak - fotók

Darabos Jázmin és Pungor Péter is első helyen zárt súlycsoportjában a zalaegerszegi Göcsej Kupán.

Sütő Dániel

Darabos Jázmin összetettben harmadik helyen zárt

Forrás: HVSE

Az országos kiemelt versenynek számító Göcsej Kupán idén kilenc egyesület 22 versenyzője vett részt. A torna azért számít kiemeltnek, mert minősítési szinteket lehet rajta szerezni. A HVSE színeiben induló Darabos Jázmin 58 kg-t szakított, 70-t lökött súlycsoportjában.

Pungor Péter szépen teljesített
Forrás: Körmendi Impulzus SE

–  A szakítás nagyon jól sikerült, egyéni csúcsot ért el, lökésben viszont az első két fogást kicsit elkapkodta, kétszer elrontotta a 70-t, aztán az utolsó alkalommal szépen teljesítette. 73-t szeretett volna lökni, de sajnos ez most elmaradt. Súlycsoportját megnyerte, összetettben pedig harmadik lett a nők között – számolt be Ligeti Ferenc edző.

Darabos Jázmin megnyerte súlycsoportját
Forrás: HVSE

A Körmendi Impulzus SE képviseletében Pungor Péter lépett dobogóra 81 kg-ban. Péter 88 kg-t szakított, 115 kg-t lökött, 203 kg-os összteljesítményével első helyen zárt súlycsoportjában.

– Tudni kell, hogy Petinek nem ez a fő sportága, hanem a funkcionális fitnesz. Ez számunkra egy felkészülési állomás volt, elégedett vagyok Péter teljesítményével. Nekünk a július 2-i junior ob-re kell fókuszálnunk – mondta Szollár János szakmai vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában