Király Cup

2023.06.01. 12:56

A Manchester United is a Király Sportlétesítményben, Marco Rossi lesz a sztárvendég

Szombaton és vasárnap a Király Sportlétesítmény fennállásának 20 éves évfordulójára jubileumi, Király Cup U11-es nemzetközi labdarúgó-tornát rendeznek. Az esemény sztárvendége Marco Rossi, a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya.

Pum András

Forrás: VN-archív

Fotó: Unger Tamás

Húsz éve, 2003-ban épült meg Újperinten a 108-szoros válogatott kapus, Király Gábor által megálmodott Király Sportlétesítmény. Az azóta rohamosan fejlődő, szépülő sportcentrum fennállásának 20. évfordulójára hétvégén rangos nemzetközi utánpótlás-tornát rendeznek, olyan klubok U11-es csapatai érkeznek Szombathelyre, mint az angol Manchester United, a portugál Benfica, vagy a horvát Dinamo Zagreb. Vármegyénket a rendező Király SE és a Sárvári Kinizsi képviseli. 

A húsz együttest négy, ötcsapatos csoportba sorsolták, a csoportelsők és a legjobb második szombaton körmérkőzést vív az első öt helyért – kimondott döntő tehát nem lesz. A többi együttes a 6-20. helyért mérkőzik. A csoportmeccseket szombaton rendezik, vasárnap pedig a helyezésekért lépnek pályára a gárdák. A meccsek párhuzamosan, négy pályán zajlanak, a játékidő húsz perc. Mindkét nap 10-16 óráig pattog a labda a Király Sportlétesítményben. Az esemény sztárvendége Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, az olasz szakember szombaton 11 és 13 óra között lesz kint a tornán.

Csoportbeosztások.  A csoport: Parma, FTC, Dunaszerdahely (szlovák), Ajka, Pécs. B csoport: Manchester United (angol), Partium LA (szlovák), ZTE, Király SE, MTK. C csoport: Benfica (portugál), ETO FC Győr, Mol Fehérvár, Sárvári Kinizsi, UTE. D csoport: Dinamo Zagreb (horvát), DVSC, Klagenfurt (osztrák), Mosonmagyaróvár, Gyirmót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában