Eredmények

2023.06.06. 13:27

A vasi kick-boxolók 23 éremmel tértek haza a magyar utánpótlás bajnokságról

A szombathelyi Controll SE két harcosa, Pataki Barnabás és Prikler Márk mindkét szabályrendszerben aranyérmet szerzett, így ők ketten már biztosan ott lesznek az idei isztambuli Európa-bajnokságon.

Sütő Dániel

Dancsó Zoltán tanítványai ismét alaposan kitettek magukért

Forrás: Controll SE

Esztergomban tartották a Kick-box Utánpótlás Magyar Bajnokságot, amely egyben kvalifikáció is volt a 2023. augusztus végi Európa-bajnokságra. Ennek helyszíne a törökországi Isztambul lesz. 200-nál több induló, és az ország ifjú kick-boxolóinak színe-java csapott össze a bajnoki címekért, és az ezzel járó utánpótlás magyar válogatotti tagságért.

A szombathelyi Controll SE összesen 11 versenyzőt utaztatott el a megmérettetésre, és ha már elmentek, nyertek is érmeket, nem is keveset. Dancsó Zoltán tanítványai négy arany-, két ezüst- és kilenc bronzéremmel zárták a tornát. A Controll két versenyzője már biztosan ott lesz Isztambulban: Pataki Barnabás és Prikler Márk. Kadet II. korcsoportban Czenki Dorottya a 46 kg-osok között kicklightban a legjobb nyolcig jutott, light-contactban pedig a dobogó harmadik fokán zárt. Kántor Krisztián 42 kg-ban mindkét szabályrendszerben bronzérmet szerzett. 

Takács Bence 57 kg-ban kicklightban szintén a dobogó alsó fokára állhatott fel, míg light-contactban a nyolcig jutott. Rumankó Levente 63 kg-ban kicklightban a döntőig menetelt, ezüsttel zárt, light-contactban pedig ő is negyeddöntőig ért el. Ugyanebben a súlycsoportban mérettette meg magát Szikora Máté, aki light-contactban szintén a legjobb nyolcig jutott, míg kicklightban bronz került a nyakába. Kovács Máté +69 kg-ban kicklightban ért oda a dobogó alsó fokára. A juniorok között Kovács Sára Kata 50 kg-ban kicklightban lett harmadik, Barbarics Alexa pedig mindkét szabályrendszerben dobogón végzett: light-contactban bronzot, kicklightban ezüstöt szerzett. Pataki Barnabás 57 kg-ban mindkét szabályrendszerben aranyéremmel zárt csakúgy, mint Prikler Márk, aki 79 kg-ban ért fel kicklightban áés light-contactban a dobogó csúcsára. Nagy Zeusz Kristóf 63 kg-ban kicklightban harmadik helyen fejezte be a küzdelmeket. Mindent egybevéve a controllosok 15 érmet hoztak haza Esztergomból. 

Az agrobios Mayer Gábor és Bedi Miklós 
Forrás: Agrobio Classic Kick-box és Box Sport Club

 A másik szombathelyi egyesület, az Agrobio Classic Kick-box és Box Sport Club egy versenyzőt indított a viadalon. A Mayer Gábor által felkészített Bedi Miklós elsőéves juniorként indult korcsoportjában. A 63 kg-osok mezőnyében pointfightingban bronzérmet szerzett.

A Skorpió Kick-box SE színeit képviselő Vörös Márton junior 69 kg-ban pontfighting szabályrendszerben harmadik helyen, Cseszneg Ádám junior 84 kg-ban light-contactban második helyen, míg kicklight szabályrendszerben szintén második helyen végzett. Márton a döntőbe jutásért egy nagyon szoros meccset vívott ellenfelével, de sajnos a vége nem úgy alakult ahogy szerette volna, így meg kellett elégednie a bronzéremmel. Cseszneg Ádám light contact szabályrendszerben és kickligtban is ugyanazzal a szegedi fiúval döntőzött, mindkét meccse nagyon szoros volt. Ádám becsülettel küzdött, sajnos a végén egy picivel jobbnak látták a bírók az ellenfelét, így ezüsttel zárt.

A skorpiós Cseszneg Ádám a dobogó második fokán
Fotó: Skorpió Kick-box SE

A Castrum Sec-Dinamica SE Körmendet sérülés miatt mindössze két kick-boxolója képviselte az utánpótlás korúak egyik legfontosabb hazai megmérettetésén. Horváth Szabolcs kadet II.-es 47 kg-ban light-contact és kicklight szabályrendszerben is a dobogó harmadik fokára tudott felállni. Így nem tudta megszerezni a vállogatottságot. Ahhoz, hogy ez sikerülhessen az idén is, a budapesti Világkupán kimagasló eredményt kell elérnie. 

A körmendi Horváth Szabolcs és Antal Laura
Forrás: Castrum Sec-Dinamica SE Körmend

Nem sok ideje maradt hátra, de edzőjével, Andorka Imrével megpróbálnak mindent megtenni a cél eléréséért. Antal Laura szintén kadet II.-ben, a 60 kg-osok között light-contact és kick-light szabályrendszerben is ezüstérmet szerzett. Andorka Imre szerint a két versenyző közül Laura szereplésénél látszott az előrelépés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában