Együtt a szurkolókkal!

2023.06.04. 18:09

Családi nappal zárta le a sikeres évet a Falco KC - fotók

- Remek hangulatú családi, szurkolói nappal zárt le a roppant sikeres 2022/2023-as szezont a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely NB I.-es kosárlabda-csapata.

Tóth Gábor

Fotó: Szendi Péter

A Falco mindent vitt az idei szezonban: a Magyar Kupát és a bajnokságot is megnyerte – már ötszörös bajnok, kétszeres kupagyőztes a szombathelyi együttes. A sárga-fekete gárda rendre telt ház előtt lép pályára, mindig kiváló a hangulat az Aréna Savariában – komoly a klub mögött álló szurkolói bázis. A szezon lezárásaként, egyben a megköszönve a szurkolók egész éves támogatását első alkalommal rendezett családi-szurkolói napot vasárnap délután a Falco KC. A kezdeményezés sikerre volt ítélve, szépen megtelt a Viktória utca – a Cosmos Home bútorbolt és a teraszok.hu bemutatóterme – mögötti zöld területre felállított rendezvénysátor.

A légiósokkal már nem találkozhattak a drukkerek, mindannyian hazautaztak. A magyar magból azonban Horváth Ádám, Hansen Dániel, Perl Zoltán, Sövegjártó Ábel, Kovács Benedek, Verasztó Péter és Németh Bálint állta a szurkolók rohamait. Villogtak a telefonok, fényképezőgépek, készültek az aláírások – lehetett fotózkodni a trófeákkal is. De rengeteg kiegészítőprogram színesítette a napot.

A rendezvényt Gráczer György, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely ügyvezetője nyitotta meg, aki megköszönte a „hatodik ember”, a szurkolótábor támogatását. Hangsúlyozta, az egész szezonban azon volt a klubvezetés, hogy különböző programok segítségével a szurkolókat és csapatot minél közelebb hozza egymáshoz – mert ilyen sikereket csak együtt lehet elérni. A családi napot a jövőben is megrendezik.

A családi nap egyébként jótékonysági cél is szolgált, ugyanis a Falco egy szombathelyi kislány, Emili gyógykezelésére gyűjtött pénzt – akinek az apukája nagy Falco-drukker. Többek között jótékonysági főzőversennyel, de becsületkasszába is lehetett adakozni. Végül hét főzőcsapat vállalta a megmérettetést, a Falco-csapat csilis babot főzött, Gábor Máté technikai vezető, „főszakács” irányításával. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában