Kosárlabda

2023.06.05. 13:17

Ezüstös az Olcsai - Jól játszottak a körmendi kosarasok

A IV. korcsoportos fiú kosárlabda diákolimpia országos döntőben a körmendi kosárcsapat arannyal felérő ezüsttel zárt.

Sütő Dániel

Forrás: MDSZ

A Kosárlabda Diákolimpia Országos Döntőjén, Debrecenben szerepelt a körmendi Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola és a Somogyi Béla Tagiskola közös IV. korcsoportos kosárlabdacsapata, miután megnyerte a szombathelyi megyei döntőt. A debreceni országos megmérettetésen az ország legjobb nyolc csapata kapott lehetőséget.

A körmendiek a két négyfős csoport közül a B jelűbe kerültek, ahol a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolájának, a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium, Kollégium és Óvodának, valamint az oroszlányi Hunyadi Mátyás Általános Iskolának a csapatával csaptak össze. Az olcsaisok előbb a Hunyadit verték nagyon magabiztosan (53-29), majd a Fényi sem jelentette különö9sebb gondot a vasiaknak (51-30), akik utolsó csoportmeccsükön a házigazda debrecenieket is alaposan megszórták (60-49). Így veretlenül, 100 százalékos mérleggel lépett tovább kvartettjéből az elődöntőbe Kercsmár Jenő együttese.

A következő körben a körmendiek az A csoport másodikjával, a bajai III. Béla Gimnázium alakulatával kerültek össze. Bartik Zalánék nagy csatát vívtak a Bács-Kiskun vármegyeiekkel, de végül ezt a meccsét is hozni tudta 63-56-ra a Rába-parti alakulat.

A döntőben a szintén 100 százalékos mérleggel rendelkező pécsi Cserepka János Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Sportiskola, Általános Iskola, Gimnázium és Technikum gárdája jelentette az utolsó akadályt az Olcsainak az aranyéremhez vezető úton. A baranyaiak azonban túl kemény falatnak tűntek a vasiak számára, akik végül 22 pontos vereséget szenvedtek, de így sincs okuk szégyenkezni, hiszen parádés menetelést produkáltak Debrecenben.

– Mindig azt mondom a kollégáknak, hogy látni kell ezeket a gyerekeket, amikor meccset játszanak – fogalmazott Kercsmár Jenő testnevelő. – Megszűnik számukra a külvilág, és maximális 120 százalékot nyújtanak. Előzetesen abban bíztunk, hogy a legjobb 4-be odaérhetünk. Ehhez képest egy fantasztikus ezüst kerekedett ki ebből. Óriási köszönet jár az edzőknek munkájukért! A döntőben a magasabb, erősebb, jobb csapat nyert.

A körmendi Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola és Somogyi Béla Tagiskola ezüstérmes csapatának tagjai: Bartik Zalán, Dékány Boján Bendegúz, Farkas Balázs, Fábián Ákos, Giczi Dominik, Horváth Zétény, Joó Zsombor, Kóbor László, Köbli Bendegúz, Maráczi Bence, Pados Áron, Varga Zétény. Bartik Zalánt beválasztották a torna legjobb ötösébe. Edzők: Érsek István, Érsek Marcell, Németh Levente. Csapatvezető: Kercsmár Jenő. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában