Labdarúgás

2023.06.01. 19:42

HVSE-Berettyóújfalu döntő: véget ért a mérkőzés, bajnok a Haladás, hetet rámolt be a Berettyónak- fotók, videó

A HVSE lezárta a döntőt, megvédte bajnoki címét, és története során harmadszor gyűjti be az aranyérmet.

Tóth Gábor

Forrás: Cseh Gábor

Folyamatosan frissülő cikk!

Ünneplés

A Haladás spanyol sikeredzője mindent megnyert idén a csapattal, a kupát és a bajnokságot is – akárcsak tavaly!

-Kívülről talán úgy tűnik, hogy sima szezont produkáltunk, de ez koránt sem így történt – szögezte le Juanra mester. - Rengeteg munkát tettünk bele az egész éve, a játékosoktól kezdve egészen a vezetőkig. Ráadásul rosszul kezdtük a szezont, de aztán sikerült egyenesbe jönni. A Berettyó elleni döntő pedig kifejezetten nehéz volt. Büszke vagyok a csapatra, az eredményekre, de mindig lehet fejlődni, javulni – jövőre például az ideinél sokkal jobban szeretnénk teljesíteni Európában! De most még ne tervezzük a jövőt, először is meg kell ünnepelnünk a bajnoki címet!

A csarnok kiürült – csak a tűzjelző szól bőszen, jelezve, hogy magas hőfokú buli ért véget. Pontosabban a buli folytatódik, csak már csarnok előtt. Közösen ünnepel a csapat és a szurkolótábor, készülnek a közös fényképek, gyűlnek az aláírások, robbannak a petárdák, a füstbombák.

Sipos Gergő értékelte a meccset

A Haladás saját nevelésű válogatott játékosa, Sipos Gergő remek játékkal, két góllal vette ki a részét a győzelemből.

- Nagyon örülök a győzelemnek, a bajnoki címnek, és hogy hazai pályán, ilyen közönség előtt, ilyen fantasztikus hangulatban sikerült lezárnunk a döntőt – értékelt boldogan Sipos Gergő. - Csak kívülről tűnt könnyűnek a meccs, a Berettyó sokági jól tartotta magát. Döntő volt, hogy meg tudtuk szerezni a vezetést, és hogy a második félidő elején gyorsan tudtunk rúgni még két gólt – ekkor álltunk nyerő pályára. De a döntő összességében az volt, hogy hosszabb volt a padunk, jobban bírtuk erővel. A két gólomnak természetesen örülök, de ez csak hab a tortán. Ez csapatjáték, csapatként diadalmaskodtunk – a lényeg az újabb bajnoki cím!

Tombol a csarnok, ünnepel a csapat – a pályamunkások pedig villámgyorsan dolgoznak, hiszen méltó körítés kell a díjkiosztónak. Előkerülnek az egyenpólók – már három csillag van a pólón, háromszoros bajnok a Haladás! A vendég sportszerű, a Berettyó játékosai megtapsolják a közönséget, az ellenfelet, ők is érzik, hogy a mai estén jobb, sokkal jobb volt a Haladás. És vastaps közepette veszik át az ezüstérmeiket.

Majd a Haladás következett, az élen a csapatkapitány Dróth Zoltánnal. Egyesével, hatalmas ováció közepette kerül a szombathelyi futballisták nyakába az érem, de a szakmai stáb, a vezetőség tagjainak is jut az aranyból. Juanra mester óriási tapsot kap – ami ki is jár a sikerkovácsnak, hiszen mindent megnyert már a csapattal. Végül konfettieső, óriási hangzavar közepette, a Queen örökzöldjére Dróth Zoltán magasba emelte a serleget!

Jegyzőkönyv

Haladás VSE – MVFC Berettyóújfalu 7-1(1-0). Szombathely, Haladás Sportcsarnok, 500 néző, NB I.-es futsalmérkőzés, döntő, 3. összecsapás, vezette: Kovács G., Muhari, Wittner (Karsai).

HVSE: Alasztics – Kovács M., Luiggi, Henriqu, Sipos. Csere: Homlok (kapus), Szalmás, Knizs, Nagy K., Hajmási, Dróth, Fehér, Vas, Rutai. Edző: Calvo Rodriguez Juan Ramon.

Berettyóújfalu: Mezei – Nagy I., Rábl, Rafael, Matheus. Csere: Mező (kapus), Daróczi, Korcsmáros, Iszák, Szabó P., Gál, Tifán, Nagy D., Takács Z. Edző: Trencsényi János.

Gólszerző: Rutai (10.), Sipos (22., 24.), Hajmási (25.), Luiggi (35.), Vas (35.),Knizs (37.), ill. Nagy I. (32).

Véget ért a mérkőzés, bajnok a Haladás: hetet rámolt be a Berettyónak!

Fordulás után sem lassult a tempót, nem csökkent a hangulat. És gyorsan növelte az előnyét a Haladás. Erőszakos labdaszerzés után Sipos tört kapura, és messziről kilőtte a jobb felső sarkot (2-0). Rögtön behozta a vészkapust a Berettyó. Majd Sipos ismét labdát szerzett, és jobb szélről, a félpályáról emelt elegáns mozdulattal, jobb külsővel a vendég üres kapujába (3-0). Időt kért az MVFC, de eldőlni látszott a mérkőzés. A remek napot kifogó Hajmási is feliratkozott a góllövőlistára: labdát szerzett, majd a saját térfelének közepéről gurított az ellenfél üres kapujába, a labda a bal kapufa tövéről csorgott a hálóba (4-0). Eldőlt a meccs, de a vendég elkeseredetten erőltette az öt a négy elleni játékot, így továbbra is üresen hagyta a kapuját. Dróth labdaszerzés után a saját hatosáról tüzelt, a labda ezúttal kipattant a bal kapufáról. 

Nagyon pörgött a Haladás, fizikálisan és sebességben nem volt egy szinten a két csapat – ekkor már. Sorra dolgozta ki a helyzeteket a felszabadultan játszó házigazda. Csak akkor volt a labda a vendégeknél, ha vészkapussal játszottak. Közben egy szerencsés góllal szépített a vendég, Gál távoli lökete Nagy Imréről perdült a kapuba (4-1). Minden mindegy alapon rohamozott a vendég. De fogyott az idő. Luiggi lopott labdát, rávezette a védőre, majd passzolt a felzárkózó Luigginak, aki közelről nem hibázta el az üres kaput (5-1). Vas lépett bele egy bombába, a labda levágódott róla, és az üres Berettyó-kapuban között ki (6-1). Már csak a különbség mértéke volt kérdéses. És a Haladás élvezte a meccset – akárcsak a közönség. Az ifjú Knizs éppen csak beállt, rögtön labdát lopott, majd közelről a kapuba bombázott (7-1). Tombolt a csarnok, mindenki a mérkőzés végét várta. Kiütötte ellenfelét – megnyerte a bajnokságot a Haladás!

Szünet

A szünetben a Haladás VSE második számú, NB II.-es csapatát köszöntötték. A HVSE II. ugyanis harmadik helyen zárta az NB II. nyugati csoportjának alapszakaszát, majd a felsőházi rájátszásban bronzérmet szerzett!

A csapat tagjai: Vidák Balázs, Puhr Bálint, Dobos Dávid, Győrfy Balázs, Kárász Noel, Kiss Patrik, Körmendy Gábor, Németh Krisztián, Novák Dániel, Sodics Ádám, Soronics Gergő, Szalóki-Varsányi Bendegúz, Vajda Dávid, Vincze Bálint, Volner Bence, Kovacsics Richárd, Dobány Patrick játékosok, Sziffer András edző.

És kezdődik a második félidő!

Szünetben 1-0-ra vezet a Haladás!

Óriási lendülettel estek egymásnak a csapatok. Kitámadott, letámadott a Haladás, űzte, hajtotta ellenfelét. Henrique lökete tévesztett célt centikkel. Nagyszerű támadást vezetett a Berettyó, de Alasztics védte Matheus ziccerét. Nagy Imre szabadrúgása is elakadt a hazai kapusban. Felvette a tempót a vendég is! Hajmási száguldott el a szélen, az akció végén Szalmás tévesztette el a bal felső sarkot. Pörgött a meccs. Rutait ütötte le véletlenül Mezei kapus – Dróth áll be a helyére. Rögtön helyzetet brusztol ki magának, majd a saját gólvonaláról ment. Nem kímélték egymást a felek, kemény a csata. Luiggi nagyon élt, és Sipos is sokszor odakerült kapu elé. Remek gólt rúgott a Haladás, Luiggi – de a játékvezető szerint szabálytalanul lett elvégezve az odalberúgás… Luiggi, majd Nagy Kevin helyzeténél is nagyot védett Mezei kapus. Fokozódott a Haladás-fölény - csak a gól hiányzott. De aztán megtört a jég! Hajmási száguldott el a bal szélen, lerántani sem tudták, estében középre tette a labdát, ott pedig érkezett Rutai, és közelről nem hibázott (1-0). És közben mindkét oldalon gyűlnek a faultok. És közben átállt vészkapus játékra a Berettyó. Védekezésre kényszerült a Haladás, de jól védekezett. Rábl nagyon akart nyerni, aprította becsülettel a szombathelyieket. Szűk 5 perccel a félidő vége előtt elérte az öt csapatfaultot a HVSE. És természetesen a játékvezetők kisbüntetőt fújtak a Haladásra - Iszák 10 méterről elengedett löketét azonban Alasztics védte! A folytatásban mindkét edző időt kért, de az eredmény már nem változott.

Következik a szünet – már csak egy félidőnyire van a Haladás a bajnoki címtől!

Kezdődik!

Óriási a hangulat, a saját szavát nem hallja az ember. A szervezők tapsolókat helyeztek ki a székekre – amelyek most „munkába álltak”. Zajlik a bemutatás, a hazai csapat játékosait hatalmas ováció fogadja, egyesével, mindenki megkapja a maga tapsát. Most már látszódik az arcokon a feszültség – pár perc és kezdődik az idei futsaldöntő, harmadik, remélhetőleg utolsó meccse. Kézfogás, üdvözlés – mindenki ismer mindenkit. Akik most ellenfelek, azok a válogatottban csapattársak. És még egy utolsó ölelkezés, fogadkozás – egy hosszú, fárasztó szezon végén. Hajrá!

A Berettyó edzője, Trencsényi János – korábbi legendás válogatott futsalos – is latolgatta az esélyeket.

- Már tegnap megérkeztünk, Sárváron van a főhadiszállásunk – mondta Trencsényi mester. - Kevés időnk volt felkészülni, a hangsúly a regenerálódáson volt. Illetve a mentális felkészítésen: mert a srácoknak el kell hinniük, hogy 2-0-s hátrányból is van esélyünk a bajnoki címre. Biztos vagyok benne, hogy az utolsó pillanatig harcolni fogunk! Az előző két meccsen nagy formában védő Sándor Máté személyében sajnos van egy komoly hiányzónk – de nélküle is megpróbáljuk megoldani feladatunkat!

A kezdőcsapat

A Haladás az Alasztics, Kovács M., Luiggi, Henriqu, Sipos csapattal kezd, a kispadon Homlok, Szalmás, Knizs, Nagy K., Hajmási, Dróth, Fehér, Vas és Rutai vár bevetésre. A keretből ezúttal Gyimesi, Vatamaniuc-Bartha és a brazil Cassemiro maradt ki.

Még fél óra

Eddig parádés, végletekig kiélezett párharcot vív a címvédő Haladás és a trónkövetelő Berettyóújfalu. Az első, szombathelyi meccset hosszabbítás után nyerte meg 5-4-re a HVSE. Majd hétfőn este Berettóújfaluban a rendes játékidő 2-2-es eredménnyel ért véget, a hosszabbítás sem hozott döntést, a ráadásban sem változott az állás, végül büntetőkkel diadalmaskodott 9-8-ra a zöld-fehér gárda! Így az egyik fél harmadik megnyert meccséig tartó párharc állása 2-0 a Haladás javára.

 

Kinőtték a csarnokot!

A találkozó előtt összefutottunk a vendégeket fogadó Bokor Zsolttal, a Haladás VSE elnökhelyettesével, akin viszont érződött a feszültség – de készséggel állt lapunk rendelkezésére.

- Roppant szívós, minőségi ellenfél a Berettyó, ráadásul kellemetlen taktikát választott, lassítja a tempót, sokat játszik vészkapussal – fogalmazott Bokor Zsolt. - De hát csak megnyertük az előző két összecsapást! Éppen azért most azt várom, abban bízom, hogy lezárjuk a döntőt – ami nem lesz könnyű! Óriási a várakozás a városban, lépten-nyomon megállítanak az emberek, szurkolnak a csapatnak. Óriási az érdeklődés a meccs iránt – az az igazság, hogy kinőttük a csarnokot. Most 500 néző tud a helyszínen szurkolni a fiúknak, de szerintem minimum 2000 jegy is gazdára talált volna! Nem tagadom, hogy izgulok, de bízom a srácokban!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában