Labdarúgás

2023.06.03. 22:15

Rábapaty - FTC 0-3 - Gálameccs a 20 évvel ezelőtti bajnokok tiszteletére - 98 fotó és videó!

Nagyszerű gálameccsel emlékezett meg a Rábapatyi KSK közössége a 20 éve megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságot nyert csapatról - az egykori bajnokok az FTC öregfiúk csapatával mérkőztek meg.

Tóth Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

Nagy ünnepnek adott otthont szombaton a rábapatyi sporttelep, ugyanis 2003-ban nyert megyei bajnokságot a labdarúgócsapat, és a 20 éves évforduló alkalmából gálamérkőzést rendeztek a 2003-as Rábapatyi KSK és a Ferencvárosi TC öregfiúk csapatának részvételével. A mérkőzés előtt köszöntötték a jubiláló bajnokcsapat játékosait, vezetőit. Dugovics Balázs polgármester elismerő oklevelet adott át a történelmi siker tevékeny részeseinek.

A 2001/2002-es szezonban a megyei I. osztály újoncaként, az új edző, Sziffer István irányításával - nagy meglepetésre - rögtön a bronzérmet szerzett a csapat. A következő, 2002/2003-as bajnokságban a tavaszi szezonban végig a tabella élén állva, a második Szombathelyi Sparira négy pontot verve szerezte meg az aranyérmet! A visszaemlékezések szerint ki kell emelni a hálás hazai szurkolókat, ami nagy motivációt jelentett a csapatnak. Ezen kívül Németh József akkori polgármester és az elnökségi tagok olyan körülményeket biztosítottak a szponzorok segítségével, amelyek megalapozták a sikert. A magasabb osztályba való feljutást, az NB III.-at azonban már nem vállalta a klub.

A bajnokcsapat névsora: Joó Balázs, Horváth Balázs, Bíró Zsolt, Szakos Gergő, Vadász Péter, Bíró Tamás, Varga Zoltán, Bíró Károly, Derdák Balázs, Tamás László, Piros Tamás, Csirkovics Lajos, Tanai Gábor, Ódor Tibor, Bíró Kornél, György Tibor, Tar Ferenc, Szélesi Róbert játékosok, Sziffer István edző. 

A vendég Fradiban a tradícióknak megfelelően ezúttal is pályára léptek a KEK döntőben és a Bajnokok Ligájában szerepelt játékosok, továbbá bajnokok, kupagyőztesek gólkirályok is. A szurkolók többek közt személyesen találkozhattak Mucha Józseffel, Fischer Pállal, Bánki Józseffel, Józsi Györggyel, Igor Nyicsenkóval, Bojan Laziccsal s persze másokkal is. A Haladás két volt NB I-es játékosa, Stieber József és Németh József is megtisztelte a gálameccset.

 

A jubileumi mérkőzés alkalomhoz illően zajlott - sok néző előtt, kiváló hangulatban. A szurkolók a baráti, sportszerű és hangulatos mérkőzést elismerő tapssal jutalmazták. Az első félidőben még nem esett gól, azonban a második félidőben a Fradi háromszor is betalált a hazai kapuba, így vendégsikert született. A gálamérkőzést követően a két csapat együtt ünnepelt, egy jó hangulatú harmadik félidő keretén belül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában