Labdarúgás

2023.06.05. 14:24

Tizennyolc csapattal rajtol az NB II. - Az osztályozók után véglegessé vált a mezőny

Az osztályozók után kialakult a labdarúgó NB II. 2023/24-es, 18 csapatos mezőnye.

Pum András

A sárga mezes BVSC legyőzte a Szentlőrincet és feljutott az NB II.-be

Forrás: VN/Napló/Laufer László

Hétvégén lejátszották az osztályozók visszavágóit. A Kozármisleny 3-0-ra nyert Iváncsán, így 3-1-es összesítéssel megnyerte a párharcot és bentmaradt az NB II.-ben. A BVSC-Zugló idegenben 3-1-re verte a Szentlőrincet, így 3-1-gyel szintén megnyerte a párharcát és feljutott a másodosztályba. A Nyíregyháza pedig pályaválasztóként – saját stadionjának építése miatt Kisvárdán – az idegenbeli 0-0- után 1-0-ra legyőzte a Veszprémet, így 1-0-ás összesítéssel bentmaradt az NB II.-ben. Az NB I.-ből a Budapest Honvéd és a Vasas esett ki a másodosztályba, az NB II.-ből az NB III.-ba pedig a Békéscsaba és a Dorog – így kialakult a Merkantil Bank Liga 18 csapatos mezőnye. A bajnokság július 30-án kezdődik.

Az NB II. 2023/24-es mezőnye: Csákvár, Siófok, BVSC-Zugló, Budafoki MTE, Budapest Honvéd, Credobus Mosonmagyaróvár, ETO FC Győr, FC Ajka, Gyirmót, Kozármisleny, Kolorcity Kazincbarcika, Nyíregyháza Spartacus, Pécsi MFC, Soroksár, Szeged-Csanád Grosics Akadémia, Szombathelyi Haladás, Tiszakécske, Vasas.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában