Kézilabda

2023.06.02. 14:34

Vasi rangadóval zárult az NB II.-es kéziidény

Az NB II.-es női és férfi kézilabda-bajnokság utolsó, csonka fordulójában Répcelakon tudott diadalmaskodni az SZKKA U22, míg a CVSE győri vereséggel zárta a szezont. A szentgotthárdi férfi csapat a MAFC-BME vendégeként maradt alul.

Sütő Dániel

Szabó-Rácz Johanna 4 gólig jutott a szezonzárón a Répcelak ellen

Forrás: Szendi Péter

Répcelaki SE–Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U22 23-30 (12-12). Répcelak, 100 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Salamon G., Tóth J.

Répcelak: Szalai N. – Lengyel 2, Falussy, Király J. 3, Pap B. 5, Szabó K. 1, Sipos P., Molnár Zs. 10, Pődör P. 1, Patkó, Tóth T., Foki, Zsiray 1. Edző: Remete Róbert.

SZKKA U22: Pados, Németh E. (kapusok), Szákovics 3, Török 3, Lang, Krilov 2, Szabó N., Tóth B. 4, Szabó-Rácz 4, Lékai 3, Horváth A. 5, Rákos 6. Edző: Vujovic Mirko.

Szoros első félidőt követően a második játékrészben az SZKKA nagyobb elánnal folytatta a meccset, a Répcelak támadásban pontatlanná vált és védekezésben is hibázott. Az így kialakult vendég előnyt magabiztosan őrizte már az SZKKA.

Remete Róbert: – Sajnos a tabella végén zárt a csapat, noha ez a helyezés nem tükrözi a rengeteg belefektetett energiát.

Vujovic Mirko: – Az utolsó meccsen lehetett látni, mennyit fejlődtünk, és elmondhatom, hogy ez még több motivációt ad a további munkához és a lányok fejlődéséhez.

Győri Audi ETO KC U22–Celldömölki VSE 42-29 (19-14). Győr, 50 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Gecsei R., Lamberg-Liszkay M.

Celldömölk: Tömő A. – Freiberger I. 4, Szecsődi V. 7, Szomorkovits L. 8, Győrvári G. 1, Pup S. 3, Gyurák R. 1. Csere: Füzfa A., Németh V. 2, Balogh V., Pup R. 2, Erdélyi E. 1, Deé L. Edző: Salamonné Csótár Adrienn.

A bajnokság záró fordulójában az ETO a dobogó 3. helyéért játszott. A mérkőzés első félideje szorosan alakult, a hazaiak az utolsó két percben léptek el a celliek kihagyott helyzeteiből élve. A második játékrészben a győriek gyors lendületes játékkal növelték előnyüket a fáradó vendégekkel szemben és magabiztosan nyertek.

MAFC-BME–Szentgotthárdi VSE 35-32 (16-13). Budapest, 30 néző, NB II.-es férfi kézilabda-mérkőzés, vezette: Barna V. B., Kovács B.

Szentgotthárd: Surányi, Dancsecs (kapusok), Szakács 4, Horváth N., Katona 6, Buchesz 1, Kozma, Fekete 2, Háklár 4, Rónai 3, Németh D., 3, Hegyi 2, Miklós, Weidl 7, Vincze. Edző: Ernst Attila.

Igazi adok-kapok zajlott a pályán az első félórában, szünet előtt sikerült háromgólos előnyre szert tennie a hazai alakulatnak. Térfélcserét követően fokozatosan növelte fórját a MAFC. A meccs így 10 perc alatt eldőlt, innen már csak futott az eredmény után az SZVSE, amely vereséggel zárta az idényt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában