Bemutató

2023.06.10. 19:02

Zárógáláját tartotta az Agora ritmikus gimnasztika tanfolyama - fotók

Tóth Kata

Forrás: Szendi Péter

Több mint ötven éve működik a Művelődési és Sportházban a ritmikus gimnasztika tanfolyam. 5-18 éves lányok heti két alkalommal tanulják a szép járást, testtartást, a különböző tornaszerek használatát, a sportág alapjait. Ebben a tanévben 92-en jártak az edzésekre. Hagyományosan a tanév végén tartják zárógálájukat – az idén sem volt ez másképp. Összefüggő gyakorlatsorokat mutattak be a kis- és nagylányok például labdával, szalaggal, három korcsoportban.

Manapság ritkaságszámba megy, hogy élő zongorazenére táncolnak – ebben zongorakísérőjük, Stampf Mária volt partner, aki az edzők és a lányok minden rezdülését követi játékával. Utóbbiakat a tanévben dr. Ekler Judit, Nagy Veronika, Csuk Réka egyetemistaként terelgette. A legidősebbekkel Stummer Dóra foglalkozott, a tanfolyam motorja pedig nagy Béláné Marika néni volt – hangzott el a műsor elején. A gála közös tornázással kezdődött – a lányok szereplését végig lelkes taps kísérte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában