Eredmények

2024.07.08. 12:54

Vasi Vasember: ismét nagy sikert aratott a triatlonverseny

A 40. MVD Szig Vasi Vasember triatlonversenyen a vasiak közül a férfiaknál legjobban Zsódér Zsolt, a nőknél Vörös Petra szerepelt.

Pum András

20240706 Elrajtolt a 40. Vasi Vasember triatlon verseny, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: © Cseh Gábor

A Vasi Vasemberek előtt megszokott látvány fogadta az érdeklődőket: sportolók az út közepén nyújtva, futva, készülve a versenyre. Közben a szpíker hasznos információkkal látta el a közönséget – amúgy pedig igazi békebeli hangulat lengte be a Csónakázó-tó melletti füves területet. A sportolók mellett családtagok, ismerősök is ellátogattak Szombathelyre, akik bőszen fotózgatták a. Vasi Vasemberen induló családtagjaikat. Először a férfiak, majd a szenior férfiak (+40), a váltók, végül a nők rajtoltak el. Összesen – a vátlókkal együtt – 552-en indultak a viadalon. Újdonság volt a „Próbáld ki a triatlont!” verseny. Előtte volt egy különleges rajt is: elindult a közlekedési balesete miatt kerekesszékbe kényszerült triatlonista, dr. Varjú Gábor is – és teljesítette is a távot! 
„Öt perc a rajtig” – hallhattuk a versenybírótól, a férfi mezőny tagjai pedig szép lassan a nádas között bekúsztak, beúsztak a vízbe. A rajt két óriási bólya között volt. Pontban 11 órakor eldördült a startpisztoly – dr. Nemény András polgármester indította el a mezőnyt, melynek tagjai 1450 méter úszást teljesítettek a Csónakázó-tóban. Miközben ők szelték a habokat, a szenior férfiak (40+) is elkezdtek szállingózni a rajthoz. 
„Vigyázz, ne a csajok között indulj” – hallhattuk ahogy egyik versenyző froclizta társát – a hangulatra nem lehetett panasz. Még mielőtt a szenior férfiak elrajtoltak volna, az előző futam első helyezettjei már jöttek is ki a vízből, hogy aztán a Fedett Uszoda előtti kerékpáros depóban kerékpárra pattanjanak és a Szent István park felé biciklizve, Szombathely környékén 40 kilométert teljesítve eltűnjenek a szurkolók szemei elöl. A triatlont a futás zárta, a Csónakázó-tó körüli utcákban 10 kilométert futottak le a versenyzők.
– Tizennyolc évesen teljesítettem először a Vasi Vasembert, majd hosszabb szünet után tavaly másodszor csináltam végig a versenyt–  mondta a legjobb női vasi versenyző, a Vasi Triatlon SE sportolója, Vörös Petra, aki abszolút kategóriában a 14., míg kategóriájában (35-40 év) az előkelő második helyen végzett – A viadal szokás szerint remekül szervezett volt, minden zökkenőmentesen ment. Az úszással nem volt gondom – a víz sem volt hideg –  a kerékpározásnál viszont erős oldal,- és szembeszéllel kellett megküzdeni. Tavassszal volt egy bokaműtétem, ami a futásnál nehezítette meg a dolgomat. Összességében azt gondolom, hogy ha egy kicsit jobb időt futok, még jobb eredményt érhettem el – de persze így is elégedett vagyok! Párom és öcsém is elindult a vasemberen, sőt, 13 éves fiam is, aki váltóban teljesítette a távot. Párommal folyamatosan járjuk a versenyeket – legutóbb Zalaegerszegen szerepeltünk – a Vasi Vasemberre sem készültünk külön. Általában hetente kétszer úszunk, háromszor futunk, kétszer-három biciklizünk és egyszer pedig kondizunk. És az már szinte biztos, hogy a jövő évi vasembert sem hagyjuk ki!

© Cseh Gábor
A férfi abszolút kategória győztese, a veszprémi Badar Gergő Fotó: © Cseh Gábor


 

A férfimezőnyben, abszolút kategóriában Zsódér Zsolt (Vasi Triatlon SE) volt a legjobb vasi, aki a 7. helyen végzett, míg kategóriáját (50-54 év) megnyerte.
Eredmények (és a legjobb vasi versenyző). Abszolút, férfi: 1. Badar Gergő (Veszprémi ESC) 1:49:11, 2. 2. Berekméri Levente (FTC) 1:53:59, 3. Birtók Ádám (Kistri Team SE) 2:00:11... 7. Zsódér Zsolt (Vasi Triatlon SE) 2:05:43. 
Női: 1. Soós Dorka (Százhalombattai VUK SE) 2:06:59, 2. Koronika Judit (Százhalombatta) 2:13:02, 3. Brassay Réka (Veszprémi TE) 2:17:26...14. Vörös Petra (Vasi Triatlon SE) 2:43:26.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában