címvédésre készülnek

2018.06.22. 08:00

A 123. atlétikai ob-ra Vas megyéből harminchat nevezés érkezett

Sorozatban ötödször ad otthont az atlétikai országos bajnokságnak Székesfehérvár.

Horváth Erika

Halász Bence kiválóan teljesített Halléban Fotó: Szendi Péter

A péntektől vasárnapig tartó viadalon 60 egyesület 555 egyéni versenyzője, valamint 29 váltója áll rajthoz – mindkét nemnek 17-17 egyéni és két-két váltószámot rendeznek a világversenyekhez hasonlóan selejtezőkkel, döntőkkel. A 123. ob-ra Vas megyéből 36 nevezés érkezett a Dobó SE-ből, a Haladás VSEből, valamint a SZoESE-től.

Ami a Vas megyeiek esélyeit illeti, a két válogatott kalapácsvető, Halász Bence és Gyurátz Réka bajnoki címének megvédésére készül. Dobó SE-s klubtársaik közül a férfi aknál Hudi Ákos, a nőknél Gergelics Cintia pályázik még jó eséllyel dobogóra. A Haladás versenyzői közül Boda Boldizsár hazai ranglistaelsőként várja a 400 méteres síkfutók versenyét. Ha a hosszú sérülés-kihagyás után visszatérő Pap Kristóf ismét javulást mutat, felkapaszkodhat a dobogóra. A HVSE 4x100-as és 4x400-as férfi váltója is esélyes az éremre, utóbbi mindenképpen.

Az országos bajnokság szint teljesítési lehetőség is az ifjúsági Eb-re, a junior-vb-re és a felnőtt-Eb-re is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában